Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kuka on James Bond?

Aamuyöllä Suomen aikaan jetaan taas  Oscareita. Oscareita on jaettu jo 84 kertaa.

En aio valvoa ja katsoa, kuka nousee kiittämään tai protestoimaan. Oscargaaloissa aina välillä on nähty erikoisia kannanottoja ja kömmähdyksiä.

Oscareita enemmän minua kiinnostaa elokuvat. Katson mielelläni niitä. Aina se ei ole ollut yhtä mahdollista kuin nyt. Kuubassa esimerkiksi leffojen katsominen oli kuin palkinto. Koska amerikkalaiset elokuvat eivät olleet vapaasti saatavilla, aina kun kaverit jostain saivat jonkun elokuvan kokoonnuimme suurella joukolla katsomaan niitä. Genrellä ei ollut väliä, kunhan katsottiin jotakin erilaista yhdessä. Näin katsoimme esimerkiksi Rambosarjan ja Kummisetä-triologian.

Ehkä elokuvien niukkuus vaikutti siihen, että vieläkin arvostan niitä elokuvia. Olin ollut myös paitsiossa monista merkkielokuvista. Muistan kun muutin Suomeen, minulta kysyttiin joskus, että pidänkö James Bondista? Kysyin siihen, kuka se on? En tiennyt edes noiden elokuvien olemassaolosta. :)

Löytyy Bondinkin elokuvista Oscar-palkinnon saajia.

 

Muuten, yksi nicaragualainen elokuva on ollut Oscar-ehdokkaana. Elokuvan nimi on Alsino, poika joka tahtoi lentää. Viime vuonna Suomesta "Ehdokkaiden joukossa oli lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa?, jonka on ohjannut Selma Vilhunen ja käsikirjoittanut Kirsikka Saari. Se on kaikkien aikojen toinen suomalainen elokuva, joka on asetettu ehdolle Oscareissa. Ensimmäinen oli Aki Kaurismäen elokuva Mies vailla menneisyyttä vuonna 2002. Pitääkö mun kaikki hoitaa? oli ehdolla parhaan lyhytelokuvan kategoriassa."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tekeillä on jälleen yksi Bond-elokuva. Radio Novassa keskusteltiin aiheesta, ja varsinkin filmissä nähtävistä ajoneuvoista. Kävi ilmi, että kahdessa Land Rover Defender -autossa on peräti 37-tuumaiset pyörät!

Odotan malttamattomana ensi-iltaa ja Big Foot -Lantikoiden näkemistä. Ajattele: ne renkaat ovat käytännössä traktorin kokoluokassa! Tällaista herkkua tarjoaa vain Bond - James Bond.

Käyttäjän amgs kuva

Mihin se uusi elokuva sijoituu? Tuon Ukrainan tilanne jaa uuden kylmäsodan asetelma luo "sopivia" puittetta tuleville Bond-elokuville.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tänään yksi ehdokkuuksia kahminneista elokuvista on The Imitation Game. Elokuvaa on kovasti hehkutettu, mutta olen siitä täysin eri mieltä. Se on lattea suoritus. Ihan hämmästelin että se on ollut niin arvostettu.

Se on jotenkin täysin persoonaton yrittäessään olla jotenkin kiehtova, käyttää kaikki vanhat tyylilajin konstit. Kerrassaan pettymys, etenkin käsikirjoitus. Ainoa asia, joka elokuvassa oli jotenkuten hyvää, on Benedict Cumberbatch. Keira Knightleysta en sano yhtään mitään.

Mutta näin se on, makuja on erilaisia. Toivottavasti tulee upea gaala.

Käyttäjän amgs kuva

Oletko jo käynyt katsomassa? Hienoa!
"Elokuva esitetiin myös Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2014, jossa se palkittiin elokuvajuhlien pääpalkinnolla."

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sitä on vaikea selittää. Siitä elokuvasta ei paista läpi elokuvan tekemisen riemu, vaan se tuntuu minusta sellaiselta, joka on tehty "palkintomagneetiksi".

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Bond-elokuvissa on aina ajan henki, Ja monet eri laitevalmistajat ilmeisesti sponsoroivat niitä. Mission impossible-elokuvat ovat hieman samantapaisia, paitsi että sarjan päähenkilöllä on jonkinlaisia tunnesiteitä johonkin yhteen henkilöön, mikä Bondilta puuttuu kokonaan. James Bond on tunteeton poikamies.

Uudet elokuvat tulee aina joskus vastaan, joten ne eivät kyllä jää katsomatta, vaikkei niitä ensi-iltaan rynnisikään tuijottelemaan. Vanhoja klassikoita on tullut nyt metsästeltyä ja eilen pidetyssä elokuvaillassa katsoimme perheen kanssa "viulun soittaja katolla".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kuka on James Bond?"

Ihme kysymys, Sean Connery, tietysti :)

Mutta vanhat James Bondini vein luettaviksi lähisairaalaan.

Tämän blogin suosituimmat