Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Maailman kolmanneksi kiinnostavin matkailukohde vuonna 2013

  • Las Peñitas
    Las Peñitas
  • Nacatamales
    Nacatamales

Nicaragua ja Suomi ovat kuin eri avaruudesta, monissa asioissa. Nyt puhutaan matkailusta ja silloin Suomi ja Nicaragua ovat kuin matkailukolikon kahta puolta

Olemme tottuneet lukemaan, että Suomi on ensimmäisenä siinä ja siinä kansainvälisessä vertailussa. Viimeksi Finnair osoitti olevansa maailman turvallisin lentoyhtiö. Hyvä, hyvä!

Nicaragua, sen sijaan, on ollut jo vuosikausia huono monissa asioissa. Moni nicaragualainen ei edes lue tuollaisia vertailu-uutisia, koska ”tiedetään”, että Nicaragua on viimeisenä. Tänään hyppäsin melkein katolle, kun sain tietää, että yhdysvaltalaisen ja kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun sanomalehden New York Timesin mukaan Nicaragua on nyt maailmaan kolmanneksi kiinnostavin matkailukohde. Nicaraguan edellä on vain Río de Janeiro ja Marseille, molemmat kaupungit.

Ei parempaa sijoitusta ole voitu toivoa maasta, josta tottuneesti on tullut vain huonoja uutisia. Se sijoitus on hieno saavutus kansalle, joka on taistellut sinnikkäästi diktatuuria ja köyhyyttä vastaan. Myös Suomi on ollut tukemassa nicaragualaisia.
 
Viis sitä, että maa on Ortegan käsissä. Ortegan Nicaragua on avoin yrittäjyydelle ja investoinnille. Huomasin sen jo kaksi vuotta sitten kun kävin maassa. Tuo uutinen on hieno kannustus erityisesti Tyynenmeren alueen kaupunkien ja rannikoiden yrittäjille. He tekivät sen. Toivon mukaan Nicaraguaan saapuu lisää matkustajia ja maan talous nousee nykyisestä.

Mielenkiintoista että juuri nyt Suomi sulkee suurlähetystönsä Managuassa! Ministeri Heidi Hautala oli lopettanut kahdenvälisen kehitysyhteistyön ja nyt kansalaisjärjestöt saavat siis tulla toimeen omillaan, jos haluavat tulevaisuudessakin pysyä maassa.

Ymmärrän miksi nyt rauhallinen Nicaragua kiinnostaa. Menneisyytensä takia maa on kuin tuntematon ja koskematon aarre. Se ruoka, maissiruoat kuten nacatamales, enchiladat, Indio viejo ”vanha intiaani”, ym, ym ovat niin erikoisia ja hyviä. Maasta löytyy vielä koskemattomia hiekkarantoja, luonto on monipuolinen ja ihmiset mutkattomia, vaikka vähän ujoja. Sekä Suomi että Nicaragua tarjoavat luontonsa puolesta jotakin ainutlaatuista. Molemmat maat ovat kauniita omalla tavallaan. Niin erilaisia ja niin tunteita riisuttavia.

¡Buen viaje! Mennäänkö Nicaraguaan Finnairilla? :)

Kiinnostuneille, tässä espanjaksi: Descubriendo Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Muuten, matkailumessut ovat tulossa ja siellä on yksi stand, jossa nämä yrittäjät ovat edustettuina: http://web.finnexpo.fi/Sites1/Matka/en/Pages/Event...

Matkamessut alkavat jo huomenna 17.1.2013 Messukeskuksessa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Matkailu, massamatkailu on minusta jotaki huonoa sille kohteelle ja vaikka Suomen lapille, nylkee maan ja alkuperänen väki jää nuohleen näppejään etelän ihmisten hulapaloon keskelle. Toivottavasti Nicaraquan maa jaksaa pittää kiinni omastaan ja vahvistaa ja rakentaa sitä jotaki ommaa kestävää ja heitä itteä ravittevvaa ja voimistavvaa.

Käyttäjän amgs kuva

Matkailussa on monta puolta. Nicaraguassa matkilu on nyt niin alkutekijöissä, että voidaan vielä vaikuttaa kestävillä ratkaisuilla. Toivon mukaan se merkitsisi uusia mahdollisuuksia nicaragualaisille.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin just, toivoma niile mahollisuuksia eikä riistäjiä eikä nylkijöitä ja kaikkea hyvvää sulle ittelesti kans. Jokos teän talo on valmis?

Tämän blogin suosituimmat