*

Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Vihdoin Pohjanmaalla. Kiitos Vaasa!

  • Kristiinankaupungin uusi kirkko
    Kristiinankaupungin uusi kirkkoVaasaan pääsee Porista Kristiinankaupungin kautta. 190 kilometria taittuu mukavasti hyvässä seurassa ja reippaalla asenteella.

Sellainen, joka ei ole koskaan käynyt Vaasassa, voisi luulla, että rannikkokaupunkina se olisi
samankaltainen kuin Porvoo tai Hanko puineen taloineen, mutta ei. Vaasa on Vaasa, omanlaatuinen puistikkokaupunki.

Mitä satunnaiselle matkailijalle Vaasa tarjoaa? Sateisesta, kylmästä ja harmaasta päivästä huolimatta kaupunki näytti kiinnostavalta. Puistikkojen väriloisto kutsui vilpoisaan sateeseen.

Oppaissa puhutaan kauppatorista, ja toki paikka on vapaudenpatsaineen näkemisen arvoinen.
Sateesta huolimatta paikalla oli muutama torimyyjä.

Satunnainen matkailija luottaa siihen, mikä näyttää kiinnostavalta. Niinpä käynti Vaasan keskustassa olevassa upeassa vesitornissa voi olla turistien luonnollinen käyntipaikka. Ongelma on vain siinä, että vesitorni on suljettu, ja siellä on vain seinäkiipeilyn mahdollisuuksia. Harmi, koska se torni olisi tosi ihana näköalapaikka kahviloineen.


Satunnainen matkailija kuulee myös, että vanhan Vaasan rauniot ovat näkemisen arvoisia, ja
suuntaa umpimähkään sinne. Raunion keskellä voi aistia historian havinaa. Näin siitä huolimatta, että raunion syvyyksistä kuulee paikallisten teinien hössötyksiä. Raunio toimii ilmeisesti piilo- ja leikkipaikkana. Aikuisia ei näkynyt.  Raunioiden ympärillä ei löydy minkäänlaista asianmukaista infrastruktuuria, joka edistäisi matkailua. Toki kadun toisella
puolella oli ränsistynyt kioski ja kapakkakahvio. Historiasta kiinnostuneelle matkailijalle kohde näytti valitettavasti aivan orvolta.

Vaikka yleisvaikutelma oli se, että Vaasa ei panosta potentiaalisiin matkailukohteisiin, kaupunki on jo sinänsä näkemisen arvoinen. Hienoja ja kauniita rakennuksia on runsaasti, ihana merimaisema oli plussaa ja sen kyljessä ja melko keskellä kaupunki oli vankila, josta puodista saa laadukkaita, aitoa käsitöitä. Pitää sanoa myös, että käsitöiden hinta oli kohdallaan.

Tärkeintä mitä Vaasa tarjoa matkailijalle on se fiilis, että ystävälliset, hymyilevät ja avuliaat palveluntarjoajat tekivät onnistuneen matkan mahdolliseksi. Vaikka joku kiinnostava kohde olisi kiinni, hymy ei hyydy, kun muut jaksavat hymyillä kauniisti, ja jostain syystä jotkut vaasalaiset osaavat sen hyvin.

Espanjaksi ja lisää valokuvia: Descubriendo Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Valokuvien lataaminen oli hidasta, mutta tuossa espanjankielisessä blogissa on ainnakin viisi.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset