Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Reissu Räyskälään

  • Marskin Maja
    Marskin Maja

En ollut koskaan aiemmin käynyt Räyskälässä. Vuosia sitten en edes tiennyt paikan olemassaolosta. Nyt oli hyviä syitä käydä siellä ja yllätyin, kuinka pienen alueen sisällä oli niin paljon mielenkiintoista nähtävää.

 

Räsyskälässähan sijaitsee yksi Suomen historian mielenkiintoisimmista paloista, Marskin Maja. Maja on karun näköinen mutta mielenkiintoinen puuarkkitehtuurin esimerkki. Maja sijaitsee erittäin kauniissa paikassa honkien ympäröimänä järven rannalla.

Räyskälässä on mielenkiintoinen kahvila, jonka nimi viittää tunnetuihin Lopen perunoihin. Kahvilan nimi on Perunakuoppa. Muutaman askelen päässä perunakuopasta on Räyskälän pieni kyläkauppa. Se on eräs harvoista vielä toimivista entisajan kyläkaupoissa. Tänä päivänä se on nähtävyys sekin.

Yksi Suomen lentokentistä on Räyskälässä, ja siellä on myös leirintäalue. Lentokentän vieressä on järvi.

 

Koko alueen voi käydä läpi polkupyörällä tai kävelemällä. Loppelaiset ovat rakentaneet alueelle Poron luontopolun. Reissu Räyskylään oli erittäin mielenkiintoinen.

Poron polku.

En español: En Räyskälä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Siellä Räyskälässä on paljon hienoja paikkoja mm Pyhälammintien ja Riitalantien väliin jäävä Purinsuo. Pyhälammintieltä, harjun laelta avautuu yli Purinsuon mahtava näkymä.
Melkuttimen lammet ovat aivan kristallinkirkkaita ja sieltä saa isoa siikaa.
Karhukaan ei ole iso yllätys niillä seuduin, susiakin aikanaan siellä esiintyi, runsaasti hirviä ja metsäkauriita. Kaiken kaikkiaan kuten mainitsit, Räyskälän alue tarjoaa yllättävän hienoja kokemuksia.

Omistin siellä pienen metsäpalstan hirsimökkeineen, siinä aivan Purinsuon kupeessa; se oli sitä aikaa kun mm siellä järjestin koiravaljakkosafareita.

Luontoelämykset ovat usein paljon lähempänä kuin ehkä osaamme aavistaakkaan. Tiedän, koska 25v asuin Helsingissä, mm Katajanokalla ja Suomenlinnassa ja sitten muutin tänne Tammelaan; ostin vanhan osuuskaupan, aivan haja-asutusalueelta ja täältä tuskin koskaan muutan pois.

Tämän blogin suosituimmat