Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Oodista vähäsen

  • Oodi.
    Oodi.
  • Oodista vähäsen
  • Oodista vähäsen
  • Oodista vähäsen
  • Oodissa voi viettää koko päivän.
    Oodissa voi viettää koko päivän.

Melkein kaikki tietävät mikä Oodi on, ja melkein kaikki ovat nähneet valokuvia Helsingin Oodi-kirjastosta. Näin on Suomessa, mutta ulkomailla ehkei ihan vielä tiedetä Oodista. Suomesta kannattaa kertoa ulkomaille hyvistä ja mielenkiintoisista asioista, jos haluaa, että ihmiset tulisivat käymään ja jättämään muutamia euroja.

Oodista voisi tulla aika merkitttävä turistien vetonaula, sekä uusia kokemuksia janoaville turisteille, kirjastoista kiinnostuneille lukutoukille kuin myös arkkitehtuurista kiinnostuneille matkaajille. Ilman tiedotusta ei saada turisteja kiinnostumaan, ja osittain siksi kirjoitin espanjaksi upeasta uudesta kirjastosta.

"Se on kirjasto, joka näyttää ihan muulta kuin kirjastolta", sanoi yksi lapsi. "Sen vuoksi voisimme muuttaa Helsinkiin", sanoi toinen lapsi. "Työntekijät pitävät kovasti työstään", oli toisen lapsen kommentti, kun juttelimme saamastamme palvelusta. Meitä palveli kolme erittäin avuliasta työntekijää. Toivottavasti palvelutaso pysyy jatkossakin loistavana. Kiitos!

Oheisessa linkissä espanjaksi, kiinnostuneille: Un momento en Oodi, la nueva biblioteca de Helsinki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Moro Ana Maria!

Tervetuloa myös tänne Tampereelle. Valitettavasti kaupunkimme on tällä hetkellä kovin sekaisin rakennustöiden takia. Muutaman vuoden päästä meillä on kuitenkin tuliterä ratikka ja uusi keskusareena rautatieasemalla. Tampere on syystä hyvämaineinen kaupunki. Me jaksamme katsoa tulevaisuuteen ja kehitämme kaupunkiamme.

Sen ainaisen Helsingin hehkuttamisen lisäksi voisit mainostaa myös kaunista Tamperetta. Tosin odota vielä pari vuotta, että saamme nurkkamme kuntoon.

https://www.tampereenratikka.fi

https://www.srv.fi/kaupunkien-kehittaja/tampereen-...

Käyttäjän amgs kuva

Moi Sari, olen asunut Tampereella. Kävin Tampereella jo monta vuotta sitten. Silloin kirjoitin näin: ”Tampere oli ensimmäinen kotikuntani. Se on vähän kuin olisin saanut siellä kasteeni uuteen maahan. Viipyin siellä melkein kolme vuotta: muutamaa viikkoa Pispalassa ja sitten Lukonmäessa ja Hallillassa, ihan Hervannan läheisyydessä.”

Varmasti käymme taas. Se on hieno kaupunki.
http://amgs.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/140...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tule parin vuoden päästä uudelleen katsomaan. Nyt ei kannata, koska joka puolella kaupunkia on rakennustyöt meneillään, mutta pian meillä on entistä komeampi kaupunki!

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Oletkos pohtinut, miksi turismia halutaan lisätä Suomessa (ja maailmalla) mutta samalla halutaan kansallisesti verottaa lentomatkustusta ja suitsia muitakin turismin haittoja? Suomeenkin halutaan lisätä lentoja, mutta samalla halutaan vähentää oman kansan lentämistä ilmastonmuutoksen vuoksi.

Massaturismista on myös haittoja, vaikka se toisikin veroeuroja.

Käyttäjän amgs kuva

Massaturismi, ilmasto/ympäristö on huono yhtälö, se on totta, mutta Suomeen voi tulla vaikkapa junalla Pietäristä. Kuka haluaa lentoveroa Suomeen? -Vihreät kai. Onhan se hyvä, että jokainen meistä tekee osuuteensa, mutta tuntuu osittain turhalta kuritta yksittäisiä ihmisiä kun isot ja merkittävät tekijät eivät tee mitään ilmastokatastrofin välttämiseksi. Tuskin Ruotsissa lentoverossa otetaan huomioon se, jos matkustaja ei esimerkiksi syö lihaa tai matkustaa kerran viidessä vuodessa, ym.

Tämän blogin suosituimmat