Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Mistä heinäkuun kukasta pidät eniten?

  • Kuin keijut asuisivat niissä kelloissa.
    Kuin keijut asuisivat niissä kelloissa.
  • Mistä heinäkuun kukasta pidät eniten?
  • Palavarakkaus ja tarha-alpi.
    Palavarakkaus ja tarha-alpi.
  • Palavarakkaus hehkuu.
    Palavarakkaus hehkuu.

Heinäkuussa pihalla melkein kaikkialla on kukkia. Tämä on yksi parhaista vuoden ajoista eikä se haitta, että helleaalto antoi odottaa itseään kauan. Tänään on ollut tosi hyvä ilma. 

Myös ihanat harakankellot, kurjenkellot, kissankellot kukkivat. Ilmeisesti nämä kellokukat ovat paikkauskollisia. Joka kesä ne nousevat samaan paikkaan. Kellot, varsinkin ne isot, ovat yksi Suomen suven kauneimmista ja näyttävimmistä kukista.

Yksi Suomessa kukkivista heinäkuun kukista on jotenkin erittäin näyttävä. Myös sen nimi kertoo paljon kukasta. Pidän kovasti palavastarakkaudesta. Mistä heinäkuun kukasta sinä pidät eniten?

Jos haluat lukea mitä kirjoitan espanjaksi, tässä tämä linkki: Un día de julio, en "la época de las campanulas"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikista, mutta erikoisesti orvokeista, ja noista kelloista ei voi olla tykkäämättä. Liljat ovat myös upeita. Ja jopa timotei heilimoinnissaan on todella pörheä ilmestys. Mutta mikä ehdottomasti kuuluu kesään on voikukka ja päivänkakkara. Myös kukkiva rypsipelto komeaa katseltavaa. Hunjakukka on sitkeä kukkimaan ja siksi sekin on osaltaan "must". Mesimarjan kukka on myös sykähdyttävä näky varvikossa , kuten hillankukka suolla. Unohtaa ei sovi tuomea ja pihlajaa.

Eli en osaa päättää kuka on kaunein, kun se on kohdatessa fiilksestä kiinni.

Kyllä palavarakkauskin on kaunis ja sellainkin sykähdyttää, mutta entäs verenpisarat, karjalanneito tai daaliat. Vehkakasveista ja kalloista puhumattakaan. Entäs lumme? Tässähän näitä on pionit ja ruusut, josta varsinkin salkoruusut ovat tosi upeita. Tykkään myös horsmista ja lupiineista, vaikka ne ovat toisten mielestä vihulaisia, mutta kauniit kukat ja kesä niistäkin tulee mieleen.

Mutta unikot ovat kauneimpia!!!

Käyttäjän amgs kuva

Aika hieno kommentti. Pidit jännityksen yllä loppuun asti. Unikot! Totta, ne ovat kauniita. Viime vuonna ostin sellaisen, jossa oli erivärisiä kukkia. Nyt en tiedä minne se katosi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Unikot ovat jotenkin niin naisellisia. Hempeitä, mutta suoria ja suurieleisiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kurjenkelloista, kissankelloista, päivänkakkaroista, kannusruohoista, ketoneilikoista, vaaleanpunaisista kissankäpälistä, metsätähdistä, metsäapiloista, ranta-alpista, suopursuista, raatteista, ulpukoista, mutta voiton vie maalla vanamo ja järvessä lumme.

Ja valkolehdokin kun pitkästä aikaa löytäisi, mutta kukkiikin muistaakseni jo juhannuksen aikaan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minua viehättävät tuoksuvat kukat ja niitäkin luonnosta löytyy, matarat ja mesiangervot. Molemmat kukkivat juuri nyt ja levittävät ihania tuoksuja ilmoille. Kauniitakin, jos osaa tarkkaan katsoa. Kurjenmiekat keltaisena rannassa ja kyllä se valkoinen viattaoman näköinen lummekin on upea näky. Valkolehdokki ja vanamotkin ovat kauniita, mutta kukinta täällä etelässä on jo ohi. Pohjoisempana varmasti vielä täydessä kukassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lummekin tuoksuu aivan omalla laillaan, nuuskuttelin niitä jo pienenä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pitäiisi mennä sitten nuuskuttelemaan. Tuoksuthan ovat myös mielipide asia. Joku tykkää jostakin tuoksusta toinen ei. Tänä kesänä erityisesti aistini ovat herkistyneet tuoksuille ja niitä onkin runsaasti ollut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Lähirannassa lumpeet kukkivat parhaillaan, mutta kun ei ole soutuvenettä en pääse niitä läheltä ihailemaan ja kuvamaan. Tässä rannassa ei oikein voi mennä uimaankaan kun rantaveteen on heitetty niin paljon kaikenlaista roinaa. Kurjenmiekat jo lopettivat siellä kukintansa. Yhden valitsin läppärin säästönäytölle.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Pelargoniat ovat joka kuukauden kukkia, tietää hyväksi ihmiseksi hänet ken niitä ikkunalauladallaan hellii. Ja toinen on orvokki, kukka monissa väreissä ja muodoissa kuin perhonen, sekin vain lämminsydämisten ihmisten suosikki.
Orkideoista en sano mitään, eksoottisia ja vaikeita erottaa muovisista kukista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kotimaiset luonnon orkideat parhaita. Ulkomaisiin pitää kurkistaa sisälle, niin näkee jotain sellaista mitä muovisissa ei ole.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #10

Kiitos, hienot kuvat. Kaikkia noita en ole edes luonnossa nähnyt. Tikankonttia olen kaipaillut. Luulin, että kasvaa vain jossakin Kuusamon tienoolla, mutta kuulin hiljan, että etelästäkin löytyy.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Maariankämmekkä lienee yleisin. Valkolehdokkia en ole nähnyt kymmeniin vuosiin. Ennen molemmat kasvoivat mökkisaaressamme.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mistä heinäkuun kukasta pidät eniten?"

- Ainakin keltakurjenmiekka on tosi komea! Kun sen kukkaa katsoo suoraan ylhäältä, havaitsee kauniit 120 asteen kulmat - kuin modernien tuulimyllyjen roottorinlavoissa. Ja tuulienenergia onkin suunnilleen yhtä ekologista kuin kurjenmiekan kukat, vai mitä?

http://www.tampere.fi/ytoteto/ymtikeskus/luontopol...

Toinen silmänilo on valkoapila. Matala kasvi muodostaa keskikesällä laajoja yhdyskuntia pihanurmelle, josta kukat on nautinnollista ajaa ruohonleikkurilla silpuksi.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Täälläkin kukkii palavarakkaus ulko-oven viereisessä kasvimaassa. Lyhytikäiset vuohenkellot lopettivat jo kukintansa. Perennoista pidän myös komeaksi kasvavasta malvasta, mutta sen joku on repinyt pois kasvimaasta.
Kaikista luonnonkukista pidän. Parvekkeeni alapuolella, oman tontin "hoidetun"nurmikaistaleen, jossa ruohokaan ei kasva, toisella puolella kukkii parhaillaan päivänkakkarat, kissankellot, kurjenkellot, ahomansikat, mesiangervot, mäkikuisma, ranta-alpi ym. Runsaana rehottava loistavan sinipunainen metsäkurjenpolvi on jo lopettanut kukintansa.
Luontaista kasvillisuutta hävittävät turhat energiaa kuluttavat haittanurmikot pitäisi EU-direktiivillä kieltää.

Käyttäjän amgs kuva

Tässä ketjussa on mukavasti vinkkejä perennoista, ainakin niiden nimistä! Oppia ikä kaikki. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat