Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Avoimet ovet Presidentinlinnassa

 • Kylmä, mutta kaunis jonotusaamu.
  Kylmä, mutta kaunis jonotusaamu.
 • Atrium-salissa.
  Atrium-salissa.
 • Peilisalin katto.
  Peilisalin katto.
 • Valtiosalin kattokruunut
  Valtiosalin kattokruunut
 • Suomen leijona.
  Suomen leijona.
 • Avoimet ovet Presidentinlinnassa
 • Ruokasalin ikkunoita.
  Ruokasalin ikkunoita.
 • Avoimet ovet Presidentinlinnassa
 • Avoimet ovet Presidentinlinnassa

Kävin Presidentinlinnassa avoimien ovien päivänä. Olin tullut Mariankadulle yhdeksältä aamulla. Ennen minua jonossa oli jo noin 50 ihmistä ja jono piteni pikkuhiljaa. Jonossa keskustelin eri ihmisten kanssa ja sain myös uusia kavereita. Takanani seisoi yhdysvaltalainen pariskunta, joka oli tullut eilen Suomeen. He olivat kuulleet ystävältään linnan avoimista ovista.

Pääsin sisään heti ovien avauduttua kymmeneltä. Iltapäivällä jono kuulemma oli jo senaatintorin kohdalla.

Linnan ovella oli turvatarkastus. Onneksi olin jättänyt turhat tavarat kotiin. Laukun ja takin sai pitää mukana. Valokuvia sai ottaa, mutta ei videoita. Kuvia linnan taideteoksista ei saa jakaa ilman taiteilijan lupaa.

Vierailu eteni sujuvasti ja hyvin ohjattuna. Reitti linnassa oli tarkoin merkitty ja lattia suojattu, osittain muovilla mattojen päällä ja osittain tilapäisin matoin. Reitin varrella oli henkilökuntaa opastamassa ja vastaamassa vierailijoiden kysymyksiin. Monia kiinnosti muun muassa se, ovatko linnan monet takat vielä käytössä. Eivät ole. Myös astioiden ja taulujen alkuperät kiinnostivat vierailijoita.

Remontoitu linna on hohtava ja mykistävän upea. Upeaa on sekin, että presidenttien muotokuvien joukossa on yksi naispresidentti. Ja samalla presidenttien puolisoiden joukossa on yksi mies. Pentti Arajärven muumikravatti oli kiinnostava yksityiskohta muun muassa yhdysvaltalaisille vierailijoille.

Vierailun päätteeksi vaihdoimme yhteystietomme yhdysvaltalaisen pariskunnan kanssa. Vierailu presidenttilinnassa oli minulle paitsi ilo silmille, myös historian opetus- ja englanninkielen kertaustuokio.

Lisää kuvia sivuillani.

Kiinnostuneille tiedoksi, että nyt kirjoitin myös espanjankieliseen blogiin: En el Palacio Presidencial de Finlandia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olisi kiinnostava käydä, mutta linna on niin harvoin avoinna yleisölle.
Onko vanhojen mestareiden maalausten julkaisuoikeudet omistajalla?

Käyttäjän amgs kuva

Koska heti atrium -salissa sanottiin niin, päätin olla julkaisematta taideteosten kuvia. Parasta on katsoa niitä hienoja taideteoksia paikan päällä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän sinne yleensä pääse. Kai niistä osa on jossain julkaistukin.

Käyttäjän amgs kuva

Laitoin nyt espanjankieliseen blogiin 13 valokuvaa! Presidenttilinnasta löytyy vähän tietoa espanjaksi ja siksi selitin paljon mitä näin. Upea paikka!
http://descubriendosuomi.blogspot.fi/2017/05/en-el...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olen vieraillut linnassa ennen sen remonttia. Oli zonta-kerhon järjestämä tilaisuus. Lapsenlapseni oli mukana ja kuvasti kristallilamppuja. Ne olivat hänelle vierailun kohokohta. Minusta on kuva istumassa presidentin pöydän takan, siinä missä presidentit ovat pitäneet puheita. Taulu näkyy taustalla, eikä kukaan kieltänyt kuvaa ottamasta.

Olisi mielenkiintoista nähdä rempattu linna. Kiitos kun jaoit tietoa. Kyllä sinne varmssti joskus pääsee taas. Mäntyniemessä en ole käynyt. Turisteille varmasti myös kiinnostava paikka.

Vierailin muutama vuosi sitten Creutzien Malmgårdissa. Siellä ei saanut ottaa minkäänlaisia kuvia sisätiloista. Erityisesti minua jäi vaivaamaan kiinnostava valtava kirjasto. Sinne haluaisin. Itse isäntä kreivi Creuz esitteli meille linnan historiaa. Tuo linna on kuin arvokkaat englantilaiset linnat konsanaan. Turisteille sitäkin esitellään, siis laivoilla tänne päiväksi tai pariksi tuleville. Olisi kiva vielä toisenkin kerran päästä sinne.

Käyttäjän amgs kuva

Pöytään ääreen nyt ei pääse eikä saa istua penkkeihin. Ymmärrän, koska vierailijoita on niin paljon ja tarkoitus on, että ihmiset liikkuvat eteenpäin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minuakin kiinnostaisi. Miten sinne pääsee?

Käyttäjän amgs kuva

Margareta, asetut ehdolle seuraavissa presidenttivaaleissa. Muista, että kaikki on mahdollista! <3

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

En todellakaan minkään pöydän ääreen halua istua, kommentti koski sitä linna josta Irja kertoi.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Yhden ja ainoan kerran olen käynyt Presidentinlinnassa, - se tapahtui silloin kun Juho Kusti Paasikivi oli linnan isäntä. Juho Kusti itse oli silloin matkoilla, joten häntä en tavannut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Oliko kansakoulun järjestämä käynti?

Tämän blogin suosituimmat