Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Aurinkoinen Naantali

 • Naantalin luostari on keskiajalta.
  Naantalin luostari on keskiajalta.
 • Kultaranta.
  Kultaranta.
 • Kailon saari. Siellä on Muumimaailma.
  Kailon saari. Siellä on Muumimaailma.
 • Kaunis kuja.
  Kaunis kuja.
 • Aurinkoinen Naantali
 • Aurinko ja meri.
  Aurinko ja meri.

Kävin Naantalissa ja kyllä pitää paikkansa, että se on viehättävä kaupunki. Kirjoitin espanjankieliseen blogiin ja sitä varten etsin tietoa siitä, että miksi kun puhutaan Naantalista, puhutaan myös auringosta.

On olemassa sellainen vanha sanonta "loistaa kuin Naantalin aurinko.” Näin voisi sanoa monista Vapaavuoron kirjoittajista. Tässä on selitetty mistä se sanonta tulee. ”1750-luvun lopulla Naantaliin rakennettiin tullihuone. Tullihuoneen porttia koristi puinen aurinko; sittemmin kuuluisa Naantalin Aurinko. Naantalin auringon loisteessa alkoi myös naantalilainen kylpylätoiminta. Professori Petter Elfving keksi ensimmäisenä Viluluodon lähteen parantavan veden. Vesi auttoi mm. päänsärkyyn, halvaukseen, rintasärkyyn, luulotautiin, horkkaan, röhkään ja kihtiin.”

Olen käynyt Naantalissa aiemmin. Monta vuotta sitten kun meidän tytöt olivat pieniä, kävimme Muumimaailmassa. Nyt kävelimme vanhassa kaupungissa ja ne puiset talot ovat kuin jostain sadusta. Aurinko paistoi silloin ja nytkin. Pitääkö paikkansa, että siellä aurinko paistaa enemmän kuin muualla Suomessa?

Muuten, profiilikuvani on otettu Naantalissa. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kauniita kuvia, siellä on sentään osattu säilyttää vanha kaupunginosaa aika ehjänä ja nätisti kunnostettu puutalot. Olen joskus syönyt laturin vieressä näkyvässä pursiseurassa.
Presidentin kesäresidenssi sijaitsee Naantalissa. Meillä oli lapsuudessani joitakin vuosia kesäpaikka vuokrattuna aika lähellä ja juhannuksena mentiin veneellä katsomaan presidentin kokkoa.

Tämän blogin suosituimmat