Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kasvio

  • Aitovirna ja saniainen.
    Aitovirna ja saniainen.
  • Ahomansikka on kaikille tuttu.
    Ahomansikka on kaikille tuttu.
  • Kouvu. <3
    Kouvu. <3

Varmasti olet tehnyt koulutehtävänä kasvion. Minäkin olen tehnyt pienenä, mutta kasvit olivat toisenlaisia.

Kesällä yksi lapsistamme piti tehdä kasvion. Hän sai päättää itse tekeekö hän sitä perinteistä kuivattamalla kasveja vai digitalista. Lapsi halusi tehdä digitalisen.

Opettaja oli antanut erittäin selkeitä ja hyviä ohjeita kuinka digitalinen kasvio tehdään. Opettaja antoi myös listan eri metsätyypistä ja kasveista, joita piti etsiä ja tunnistaa.

Yhtenä kauniina aurinkoisena kesäpäivänä lähdimme lapsen kanssa metsäretkelle. Lapsi kuvasi eri kasveja, kirjoitti kasvien nimiä, missä ja milloin hän oli kuvan ottanut ja jokaisessa kuvassa piti olla yksi ja sama esine kertomaan kuvan ottajasta. Digitaalinen kasvio tehtiin Powerpoint-esityksenä.

Minimi vaadittu kasvien määrä oli 6, mutta saadakseen täydet pisteet piti kuvata yli 25 kasvia. Me tehtiin noin kolme metsäretkeä eri päivinä. Se oli hauskaa ja minua epäilytti oikeastaan onnistuisiko avustuksellani kasvien tunnustusta. Katsoimme valokuvia eri kasveista netistä ja niitä kasveja me sitten etsittiin metsistä. Ilman muuta minäkin opin paljon, hyvin paljon.

Yhtenä päivänä lapsi toi koulusta opettajan arvioinnin. Vaikka lapsen saama todistus lämmittää mieltä, ne hetket yhdessä metsissä ja hauskatkin tilanteet olivat elämisen arvoisia. Kiitän minäkin opettajaa tehtävänannosta!

Tässä tämä linkki, jos haluat lukea espanjaksi: El herbario.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Yritä saada tämä teksti asiaa harrastavan Sauli Niinistön luettavaksi.

Käyttäjän amgs kuva

Tarkoititko tätä?:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1437960477466.

Lähetin nyt viestin ja linkin tasavallan presidentille. En ole aiemmin kirjoittanut hänelle. Se tuntuu nyt oikein juhlalliselta. Kiitos vinkistä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, tehtynä on, eikä onneksi sinä aikana kun piti kerätä 200. En jaksa muistaa montako, mutta joskus syysmyöhällä viimeiset.

Vilkaisin netistä herbaariota ja hymyilytti, maikka näet sanoi luokkatoverilleni että nämä veljesi keräämät kasvit ovat jo aika hauraita:

"Herbaariotentissä saattoi tulla ongelmia, jos kasvi olikin perheessä 'kierrätetty' eikä itse kerätty. Opettaja piti saada uskomaan, että minähän se siellä kuivan metsän reunassa kävin eikä isoveli."

http://yle.fi/vintti/yle.fi/priima/node/394.html

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kierrätyksessä kasvio aina vain parani, koska uusi oppilas tietysti korjasi edellisen tekemät virheet. Lopulta kasvio oli 10+ arvoinen.

Minä kuivasin itse oman kasvioni, mutta maikka oli minua vastaan, eikä uskonut sitä minun tekemäksi, vaan jouduin tekemään seuraavana kesänä toisen. En tehnyt. Maikka alkoi sitä sitten kovin sanoin kyselemään ja ostin eräältä vanhemmalata oppilaalta tälläisen 10 + kasvion ja vein tämän maikalla, kun ensin olin vaihtanut kasvioon omat nimilaput. No sain kasvion hyväksytyksi numerolla välttävä 5.

Näin voi tapahtua jos joutuu opettajan silmätikuksi.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat