Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Siluetit Linnanmäellä

  • Siluetit Linnanmäellä
  • Riikinkukko ei ole enää tuossa.
    Riikinkukko ei ole enää tuossa.
  • Siluetit Linnanmäellä
  • Siluetit Linnanmäellä
  • Siluettitaiteilija Sirkka Lekman
    Siluettitaiteilija Sirkka Lekman

Koululaisten kesäloma on kohta ohi ja sen kunniaksi kävimme lasten kanssa Linnanmäellä. (Lue Puheenvuorosta kannanottoni lasten hupin puolesta).

En nyt tässä kerro paljoakaan suositusta huvipuistosta. Melkein jokainen suomalainen tuntee Linnanmäen.

Minulle eivät Linnamäen hurjimmat laitteet yksinkertaisesti sovi. Se on testattu huonolla tuloksella. Silloin kun käyn huvipuistoissa mielelläni jään lapsia odottamaan johonkin varjoisaan paikkaan. Linnamäellä on hyvä myös sen, että silmäniloa löytää jokaisesta nurkasta.

Huomasin surullisena, että vanha rautainen riikinkukko, jolla oli kauniita kukkia on poissa, mutta sen tilalle on nyt laitettu kaunis veistos lapsista sateenvarjon alla. Hienoa!

Varmasti Linnamäeltä on vuosien varrella poistunut monta mielenkiintoista laitetta tai kukka-asetelmaa. Sateenkaari oli yksi laitteista, jotka muistan- ja varsinkin sen ääni. Kuuntelin radiosta kerran, että Linnamäellä on joskus ollut eläviä merenneitoja. En nähnyt niitä.

Tänään Linnanmäellä oli erikoinen jono yhden isoäidin luona, joka teki ihmisistä oman siluetin. Asiakas, yleensä lapsi, istui isoäidin viereen ja isoäiti teki hänestä siluetin paperisaksilla. Minusta tuo oli hieno idea. Moni lapsi on menettänyt isovanhempia tai isovanhemmat asuvat kaukana ja tämä hymyilevä isoäiti toi lämpöä ja turvaa. Lisää tuollaista!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ana, ne siluetit ovat osa Linnanmäen perinnettä, valitettavasti en tullut aikanaan teettäneeksi:

Siluettitaiteilija lopettaa Linnanmäellä

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/siluet...

Käyttäjän amgs kuva

En tiennyt tuosta pitkästä työurasta. Ilmeisesti aiempina vuosina en ole vain huomannut häntä tai hän on ollut siellä muina päivinä kuin minä.
Nyt laitan kuvan siluettitaiteilijalta .

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tampereen Särkänniemessä oli myös aikanaan siluettitaiteilija. Kaapistani löytyy vapaalla kädellä leikattu kuva profiilistani. Valitettavasti minulle on tullut tuon ajan jälkeen yksi leuka lisää:o/

Vanhoista pömpeleistä nousee mieleeni ensimmäisenä Tampereen Sorsapuisto ja lentokone. Sorsiksessa oli lentokoneen muotoinen kiipeilyteline, jossa moni mukula sai tuntea aitoa kiipeilyn riemua.

Tämä kiipeilyteline ruostui aikaa myöten puhki ja poistettiin. Joku samperin iiskotti sai päähänsä, että telineen malli oli liian vaarallinen, emmekä saaneet uutta tilalle. Tämä lentsikan menettäminen korpeaa useita meitä vanhoja tamperelaisia.

Sorsussa oli myös todella riemukas karuselli, joka myös on poistettu käytöstä turvallisuussyistä. Ja nyt itketään, kun lapset ovat liian lihavia ja sairastelevat sen takia:(

Käyttäjän amgs kuva

Sorsapuisto on Tampereen yliopiston päärakennuksen ja Tampere-talon läheisyydessä! :) Olen käynyt sorsapuistossa, mutta en muista tuota lentokonetta.
Tässä linkissä on mielenkiintoista tietoa tuosta paikasta:
http://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ympari...

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset