Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Espoolaiselle rouvalle

  • Olen se, joka unohtelee kahvinsa tiskille, mutta sain sen kuitenkin. <3
    Olen se, joka unohtelee kahvinsa tiskille, mutta sain sen kuitenkin. <3

Olin tänään espoolaisessa kauppakeskuksessa ja erässä kahvilassa katseeni kohtasi rouvan lempeään katseen. Tuntui siltä kuin maailman rauha olisi pysähtynyt hänen silmiin.

Ehkä se, että lapset ja minä aurinkoisena päivänä olimme ostamassa jäätelöä ja rouva seurasi tarkasti lasten tilauksia tai se, että hymyilimme hänelle, mutta tuo rouva hymyili meille rollaattorin takana yhtä lempeästi kuin hän katsoi meitä.

Menimme istumaan ja hän oli siinä melkein meidän vieressä ja kun katsoin häntä, hän hymyili taas. Hieno hetki, joka saa minua vieläkin hymyilemään. Moni joka on käynyt eilen ja tänään lukemassa Puheenvuoron blogiani ymmärtää varsin hyvin kuinka tämän espoolaisen rouvan hymy lämmittää sydäntäni.

Otsikossa kirjoitin rouvasta kunnioituksesta häntä kohtaan, mutta hän voisi olla jonkun isoäiti tai mummu.

Kiitos kaunis rouva, jos olit tänään keskipäivällä Iso-omenan keskikäyttävän kahvilassa! Kiitos myös kahvilan ystävälliselle henkilökunnalle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hymy hyytyi jo minulta, kun kaksi kertaa linkkiäsi yritin aukaista. Tuli vain tylysti pääsy kielletty, enkä myöskään Puheenvuoron puolelta löydä sitä avaustasi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, minullekin tuli "Pääsy Kielletty" -ilmoitus.

Mutta itse koin tänään erään puodin kassalla myös mielenkiintoisen tilanteen, kun edessäni oleva keski-ikäinen rouva oli ostamassa alkoholijuomia sen jälkeen, kun häntä edeltäneeltä asiakkaalta oli kysytty papereita.

Kassaneiti naputteli hinnat suoraan sisään, jolloin rouva valitti, että "miksi häneltä ei enää koskaan kysytä papereita". Kasaneiti naurahti, että voithan ne näyttää, mutta en kysy. Siihen rouva totesi, että "tulisi nyt edes joskus joku läähätyspuhelu ..."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä kysyin kerran alaisiltani, että onko meillä ollut seksuaalista häirintää? Vastaus tuli heti: Juu sitä on ollut liian vähän!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #3

Näiden elävästä elämästä kertoviin kokemuksiimme voisi hyvin olettaa sukeentuvan viljalti närkästyneitä kommentteja aitofeministien taholta.

Käyttäjän amgs kuva

Pahoittelen. Linkki oli väärä ja nyt se on poistettu, koska se on tässä sivuseikka. Tärkeintä on se kuinka se iloinen elämä on tehty pienistä seikoista.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Me hymyilemme liian vähän, varsinkin vieraille. En muista, oliko ennen paremmin, mutta nyt olen alkanut kiinnittää huomiota siihen, että usein ei kaupoissakaan tai kahviloissa asiakkaille hymyä näytetä. Ei täällä niin sanotusti lupsakassa Pohjois-Karjalassakaan.

Ikävintä tässä on se, että olen kokemani myötä itse tullut totisemmaksi asiakkaaksi ja minun pitää ihan tietoisesti yrittää suuta hymyyn vetää, jotten jatkaisi tylytysketjua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Positiivisuus kunniaan, sillä yksi neganaama tarvitsee viisi hymynaamaa, jotta tulos on neutraali.

Käyttäjän amgs kuva

Kerran jossain Porin keskustassa hymyilin vastaan tulevalle naiselle ja nainen sanoi -Hymyile sinä vain, jos sulla on aiheita. Hymyilin sitten, koska oli aiheita ja koska nainen oli niin suora. Voi olla, että hän hymyili itse myöhemmin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olipa porilaisnaisella varmasti itsellä suru puserossa. Kannattaa kokeilla hymyä edelleen, ei kaikilla vastaantulijoilla ole juuri mies kuollut.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Yksi hymy, yksi kohteliaisuus, ystävällinen oven avaus saattaa pelastaa monen koko päivän. Ja se kumuloituu lukemattomille muille tämän ystävällisyyden kokeneiden kautta.

Käyttäjän amgs kuva

Kyllä. Jos olet aamuvirkku, onnittelen. Minä en ole ja joskus aamuisin on hidasta ja aina välillä tapahtuu, kuten kuvailit. Viime viikolla kehuin yhdelle vastaan tulevalle, että tänään jopa kolme ihmistä hymyili ja yksi jopa sanoi jotakin kohteliasta. Vastaan tullut ihminen iloitsi ja sanoi, että hienoa kuulla.

Tämän blogin suosituimmat