Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Rakkauden juhla

  • Palavarakkaus.
    Palavarakkaus.
  • Pikkusydän.
    Pikkusydän.

Kauan, hyvin kauan sitten erässä keskustelukerhossa kysyin, mitä Suomessa on tapana tehdä juhannuksena.

- Mennään saunaan, uidaan, matkustellaan, sukuloidaan syödään hyvin, jne. Sitten yksi keskustelijoista sanoi:  ”Rakastellaan”.

Juhannus on siis myös rakkauden juhla. Puhutaan siis rakkaudesta ja juhannuksesta, mutta ei sellaisesta suorasta rakkauden osoituksesta vaan siitä kuinka rakkaus ja luonto kulkevat käsikynkässä ja kuinka suomalaiset heittäytyvät romanttisiksi vaikkapa nimeämällä kukkia.

Viime kesänä näin meidän metsässä punaisen kukan. Naapuri kertoi, että kukan nimi on palavarakkaus. Siirsin sen meidän pihalle. Palavarakkaus ei saa sammua ja sitä pitää hoitaa.

Mutta on myös se hento ja kiitollinen vaaleanpunainen kukka, jolla on kuvaava nimi: särkynyt sydän. Kuka haluaa särkyneitä sydämeitä? -Hyvässä elämässäkin aina välillä sydän muurtuu syystä tai toisesta. Pidän särkyneestä sydämestä, mutta enemmän pikkusydämistä. Ne ovat vaivattomia.

Jos tiedät muista kasveista joilla on erikoisia ja romanttisia nimiä niin, kiitos!

Hyvää, kukkivaa juhannusta teille missä olettekin ja rakkautta!

Kirjoitin palavastarakkaudesta espanjaksi. El amor ardiente y la rosa de San Juan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Anoppini tapasi kutsua palavaa rakkautta rakkauden ruusuksi. Minullakin sitä on kukkapenkissä anoppini jäljiltä. Onpa vaikea löytää suoraan rakkaussanalla jotakin muuta kukkaa. Rentoakanhuuli ei rakkauteen liity suoraan, mutta jotain ihanaa siinä on niinkuin ahkeraliisassakin.

Käyttäjän amgs kuva

Rentoakanhuuli! Tuo kasvi on pakko saada pihalle, jo nimensä takia. :) Menen etsimään kuvia kyseisistä huulista. :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täällä sitä olisi, jos joskus voisin sinut tavata, voisin sen antaa ja paljon muitakin kukkien taimia. Loistoalpi alkaa juuri kukkia, upea keltainen, joka kukkii pitkään.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kotona oli aikanaan kukkia paljon, istutettuina talon kolmelle sivulle. Äitini niitä halusi eikä ne toisiakaan häirinneet, sisällä myös aivan kukille omistettu puinen penkki. Nämä vaativat sitten sen kukkaruukun. Mieleenpainuvin oli kaktus, se osasi sitten olla ilkeä, jos yritti koskea. Piikki ei nimittäin ole se mukavin tunne ihossa, mutta sen siltä aina kosketuksesta sai. Kukkien nimiä en muista paljon, niistä istutetuistakaan, yksi parhaista kuitenkin. Ukonhattu on nimi, villinä olen tavannut Lupiinin, muistuttavat toisiaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukonhattu
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lupiini
Amaryllis sitten toisena muistona. Ritarikukka suomalaiselta nimeltään, väittää Googlen käännös. http://www.omakoti.fi/kukkien-kasvien-hoito/amaryl...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä on ruotsiksi Förgetmigej (Älä unohda minua):
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luhtalemmikki

Henry

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

"Kaunis kuin ruusu", niin sanotaan aina silloin tällöin. Ottamatta kantaa siihen kuka kukaties on ja kuka ei, ruusu on yksi varma muistutus rakkaudesta. https://www.google.se/search?q=Ruusu&espv=2&biw=10...
Lauluissakin tämä kukka on otettu huomioon.
https://www.youtube.com/watch?v=UmB0mbJUniM

Tämän blogin suosituimmat