Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kaksi traktoria

  • Fordson Dexta. Olisiko vuodelta 63 vain 64?
    Fordson Dexta. Olisiko vuodelta 63 vain 64?
  • Kaksi traktoria
  • Valmet 20. Onko se 50 -luvun alusta?
    Valmet 20. Onko se 50 -luvun alusta?
  • Kaksi traktoria

Olen Vapaavuorossa kertonut aiemmin meidän perheen traktoreista. Traktoriharrastuksesta ja myös muista syistä, tänään kävin minäkin Senaatintorilla traktoreita ihailemassa.

Satojen traktorien joukossa oli kaksi mielenkiintoista tapausta. Onko muuten tuo Valmet se kuuluisa piikkilangankiristäjä, joka on tehty Tourulan kivääritehtaalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Katselin Senaatintorin tapahtumia tietokoneen ruudulta. Siellä oli paljon ohjelmaa. Kyllä maanviljelijät leipänsä ovat ansainneet. Keskusliikkeet syövät heidän leipäänsä, jotta johtajille tuli isommat bonukset. Tämä USA:sta kotoutunut bonuskilpailu pilaa Suomen. Ei sovi tänne. Toisin oli ennen. En edes usko suomalaisen johtajien karkaavan ulkomaille. Olisiko heillä siellä niin kovaa kysyntää edes? Kuinka moni on täältä lähtenyt?

Traktorit, joita torilla oli, taisivat pääasiassa olla uusia. Eikä niistä enää lähde sellaista meteliä kuin joskus ennen. Kuvissasi olevat ovat hienoja.

Meillä oli Fordin traktori, sinivalkoinen puoliksi mieheni siskon perheen kanssa. Luovuimme puolikkaasta. Meillä on nyt vain jyrsijä puutarhamaan muokkaukseen. Sellaisella ei oikein mieltä voisi lähteä osoittamaan.

Hyvin oli suunniteltu koko tapahtuma ja vaikuttavia puheita pidettiin.

Käyttäjän amgs kuva

"Hyvin oli suunniteltu koko tapahtuma ja vaikuttavia puheita pidettiin." Kyllä, espanjankielisen blogin facebookin sivula kaksi henkilöä ihailee kuinka mielenosoituksissakin suomalaiset osaavat olla hyvin järjestelmällisiä ja siistejä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä se piikkilangankiristäjä on ja olen ajanut sellaisella heinää poikki ja heinää latoon. Bensiinillä käynnistettiin ja petroolilla ajettiin, lopuksi käytettiin hiukan bensiinillä, jotta polttoainepumppuun jäi bensiiniä seuraavaa käynnistystä varten.

Myös tuolla sinisellä eli vastaavalla olen kaatanut heinää ja ajanut heinää latoon ym.

Traktoreissa ei hinta halpene kuten autoissa, niissä arvo säilyy, eiköhän nuokin kappaleet ole monta kertaa kalliimpia kuin ostettaessa uutena silloin joskus???

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pakko myöntää, että traktorikokoontumisella tehostettu mielenosoitus näyttää paljon painavammalta kuin normaali marssikulkue tekstitauluineen.

PS. Oma Zetorini pysyi tällä viikolla tiiviisti kotitallissa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Minulla oli viime syksynä tilaisuus kierrellä muutama viikko Italiassa Lazion maakunnassa. Pellot siellä olivat paljon suurempia kuin meillä mutta traktorit pienempiä ja vanhempia ja valtaosin Fiat merkkisiä. Mistähän tämä kertoo? No vähän surkea näky meikeläiseen mielenosoitukseen verrattuna jos olisivat lähteneet Rooman torille mieltään osoittamaan, toki jollain tavalla isänmaallinen kun isänmaalliset traktorit kyseessä.

Itselläni on vanha ja ruosteinen Massey Fergson 167, koiran ja vaimon ohella vähän kuin perheenjäsen. Sen hyvä puoli on että vatsa on korkealla, pääsee hyvin lumessa ja kannokossa rankapuita keräillessäni.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sama havainto meillä oli Toscanan kierroksella. Hienosti hoidettuja maatiloja, mutta pieniä traktoreita näkyi. Meillä traktorit ovat vuosi vuodelta kasvaneet kokoa. Naapurin viljelijä hankki uuden ja myös sukulaiselle vanhemman. Uusi oli suurempi kuin myyty traktori. Miksiköhän niitä on uusittava yhtenään? Ovatko myyjät tässä niskanpäällä vai onko tilinpidossa jotain joka vaatii jatkuvasti investoimaan uusiin vai onko näytettävä naapurille, että hyvin menee, meneekö teilläkin?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eikä "suomalainen suuruus" koske vain traktoreita. Meillä ajetaan Toyota Corollaa ja Ford Focusta, kun eteläeurooppalaiselle kuskille riittää Yaris ja Fiesta. Ero näkyy kaupunkiliikenteessä aivan selvästi. Okei: välissä on mahtava Saksanmaa, jossa suuret ja komeat kotimaiset automallit hallitsevat katuja ja parkkipaikkoja.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Erikoista, että tässä puhutaan tuosta traktorimielenosoituksesta vain traktorinäyttelynä. Entä mielenosoituksen tarkoitus, maatalousyrittäjien ahdinko ja EU:n tukibyrokratian karmea kankeus?

Minulla ei ole asiantuntemusta keskustella traktorimalleista eikä EU:n maatalouspolitiikastakaan. Huolestuneita ilmeitä kyllä näin noiden traktorikuskien kasvoilla.

Käyttäjän amgs kuva

Koska politiikasta keskustellaan Puheenvuorossa. Sinnekin laitoin kuvia mielenosoituksesta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset