Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Elämän arvoinen vuosi

  • Senaatintorin uusivuosi 2013. /Fiesta de cambio de año 2013-2014 en la Plaza del senado de Helsinki.
    Senaatintorin uusivuosi 2013. /Fiesta de cambio de año 2013-2014 en la Plaza del senado de Helsinki.
  • Menestystä kaikille! / Properidad para todos.
    Menestystä kaikille! / Properidad para todos.

Tämä vuosi on ollut antoisa monilla tavalla. En luettele nyt kaikki hyvä mitä vuosi 2014 on tuonut.

Toivottavasti kuulun siihen porukaan, joka oppii kantapään kautta ja siksi tuntuu siltä, että esimerkiksi käsitykseni elämästä on muuttunut. Monesti toistin itselleni, että jos kuolema tulee nyt, olen valmis, koska elämäni on eletty hyvin. Paremmin ei olisi voinut mennä. Olin väärässä.

Olin jonkun aikaa sitten melko vakavassa tilanteessa, josta selviydyin en oikein tiedä miten. Tärkeintä on että elämä jatkuu. Hätähetkellä prioriteetit selviävät kirkkaina. Hätähetkellä annat anteeksi kaiken ja pyydät anteeksi kaikkea, mitä on aiheuttanut muille pahaa oloa. Silloin riisuudut kaikista ylpeyden aiheista ja turhista ajatuksista.

Elämä, joka oli vain elämisen arvoinen, muuttui yhtäkkiä niin kalliiksi lahjaksi, että sitä pitää rakastaa. Joskus erehdymme pahasti ja valehtelemme itsellemme. Elämä ei ole kyse vain meistä, se ei ole vain meidän, vaan myös se kuuluu niille, jotka rakastavat meitä ja joita rakastamme.

Yleensä lukee etteivät ihmiset ole auttavaisia. Itse olen monesti saanut apua ja ehkä erityisesti siksi, että auttamishalu leviäisi kerron tästä.

Kiitoksia kolmelle ohikulkijalle, jotka pysähtyivät katsomaan, ettei mitään pahaa oli tapahtunut. Kiitoksia ja halauksia nuorehkolle miehelle, joka toi minut kotiin asti.

Hyvää uuttavuotta kaikille ja halauksia lukijoille!

Kiitos tästä vuodesta!

Olen kirjoittanut espanjankieliseen blogiin suomalaisista uudenvuoden perinteista, kuten lupauksista, tinan valamisesta ja senaatintorin uudenvuoden juhlista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyvää Uutta Vuotta sinulle! Elämä on täynnä odottamattomia ja yllättäviä asioita. Vaikka haluaisimme niistä etukäteen tietoja ja taikoja tekisimme, jotta saisimme selville, niin emme onneksi tiedä mitä tulevaisuus tuo.

Käyttäjän amgs kuva

Joskus huomaa, että elämä roikkuu vain ohuesta langasta. Kulutamme liian paljon voimavaroja sivuseikkoihin. Jos jokainen miettisi joka päivä, että tämä voi olla se minun viimeinen, ehkä arvostaisimme nykyistä enemmän sitä mitä meillä on ympärillä. Kun lähdemme, emme vie mitään, mutta saatamme jättää tuskaa ja surua niille, jotka jäävät.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ana María Gutiérrez Sorainen kirjoitti : [Jos jokainen miettisi joka päivä, että tämä voi olla se minun viimeinen, ehkä arvostaisimme nykyistä enemmän sitä mitä meillä on ympärillä],
- Hyvin sanottu, mutta joka päivä sitä et jaksa miettiä, vaikka pitäisikin muistaa...

Venäläinen sanonta : "Живи каждый день – будто это твой последний день в жизни."

"Elää joka päivä niin kuin se olisi sinun Elämässäsi viimeinen".

Oikein hyvää alkanutta vuotta Ana María Sinulle ja kaikille lähimmäisille!, niin myös kaikille keskusteluun osallistujille!

Счастливого Нового года! Onnellista uutta vuotta!

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #13

Silloin kun eniten kannattaisi muistella, ei se onnitu. Halauksia, Viola! Voimia ja iloa!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Juuri noin Ana Maria! Olen kokenut saman tunteen ja arvostan ja rakastan läheisiäni todella paljon. Samoin arvostan elämää ja sitä, että saan vielä olla mukana täällä. Oli aika pienestä kiinni, että maallinen vaellukseni olisi päättynyt viime helmikuussa.

Tällaisen kokemuksen jälkeen sitä alkaa ajatella, että elämä on suuri lahja. Tajuan kuinka paljon hyvää minulla on vielä jäljellä ja osaan todella arvostaa sitä. Asiat saattaisivat olla paljon huonomminkin.

En siis vaivu masennukseen vaan iloitsen joka päivästä. Sinä Ana Maria olet niin hieno ihminen ja voin sanoa, että pidän sinusta tosi paljon. Olet sopeutunut tänne kylmään pohjolaan niin hyvin, vaikka olet kotoisin ihan päinvastaisista olosuhteista. Se on todella hienoa ja kunnioitettavaa.

Käyttäjän amgs kuva

Paikka, jossa olen syntynyt ja elin pienenä (Achuapan kylä) kukaan ei joutunut olemaan yksin. Masennuksesta puhutiin kuin kaukaisesta haamusta. Voi olla, että masentuneita oli, mutta ei asiasta puhuttu. Paikassa, jossa aurinko paistaa aina ja ihmiset ja eläimet juoksevat ympäri ämpäri tuskin moni sairastuu siksi, ettei ole tekemisissä muiden kanssa.

Suomessa hankalinta on olla joskus yksin. Olen jo alkanut miettiä mitä teen, kun pienin lapsistamme ilmoittaa lähtevänsä. En pidättele heitä, mutta luulen että itsekin keksin uusia haasteita.

Kohdallasi sanoisin, että tunne on molemmin puolinen. Muistan hyvin miten tutustuimme Puheenvuoron kautta noin 8 vuotta sitten. Ehkä meidän pitäisi joskus mennä kahville. Olisi harmillista, että emme tapaisia koskaan kasvokkain, mutta jos näin tapahtuisi sanon vain, että ole tuonut valoa ja uskoa parempaan Suomeen. Hyviä hetkia sinulle!

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Sydämellinen kiitos kauniista sanoistasi. Löysin tuossa ennen joulua sinun lähettämäsi ihanan joulukortin, eli siis viime vuoden jouluna lähetetyn. Se lämmitti mieltäni edelleenkin tosi paljon.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Elämän arvoinen vuosi" on kiva ilmaus! Yhtä sun toista tapahtui minullekin vuonna 2014, ja osa asioista todellakin ensimmäistä kertaa.

Lieneekö viidenkympin villitystä, mutta mieleni tekee jatkaa elämyksien rohmuamista myös vuonna 2015.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiitos, ja samoin Sinulle!

Virke "katsotaan, mitä uusi vuosi tuo tullessaan" kuulostaa optimismilta, mutta on sittenkin passiivinen, odottamiseen valmistautuva.

Olenkin valinnut astetta aktiivisemman "uutena vuonna järjestän itselleni taas jotain kivaa ja mielenkiintoista" -version.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vain elämää voi rakastaa enemmän kuin itseään. Hyvää ja työlästä vuotta tulevaisuudessa ja monia monia pikkuisia ilon hetkiä.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Ari! Unelmoin, haaveilen suuresta opiskeluseikkailusta ja toivon vain, että se toteuttuisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koko elämä on suuri opiskeluseikkailu.

Muista Ana, että koulussa tulee vain opetetuksi, vain itseoppinut on oppinut, muut ovat opetettuja. Näin olen lukenut Erno Paasilinnan sanoneen.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #12

Gabriela Mistral on suuri chilelainen runoilija. Nobelin saaja. Luin vasta nyt Mistralin itseoppineisuudesta. Hienoa!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos ja syänmerkki ja onnea uutheen vuotheen Ana ja kaikki ihanat ihmiset tet ja sie itte!

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Hilkka! Joulu menee ohi liian nopeasti!

Tämän blogin suosituimmat