Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Pihasynttärijuhlat

 • Paras käsi oli numero 2. Kuvassa ensimmäisenä.
  Paras käsi oli numero 2. Kuvassa ensimmäisenä.
 • Piirustuskilpailun tulos.
  Piirustuskilpailun tulos.
 • Hedelmät olivat suosiossa!
  Hedelmät olivat suosiossa!
 • Hornanhenki tuossa roikkuu omenapuusta. Laatikko, liima, paperi ja aika. -:)
  Hornanhenki tuossa roikkuu omenapuusta. Laatikko, liima, paperi ja aika. -:)

Onko lapsilla synttärijuhlia tai muita juhlia tulossa? Tässä joitakin ideoita. Kirjoitus on myös Finlandeanassa.

Poika täytti vuosia ja kutsui kaverinsa juhlimaan. Yli puolet kutsutuista saapui ja kaikki, jotka eivät saapuneet, ilmoittivat ajoissa, etteivät päässeet. Kiitos huomaavaisuudesta!

Kuin tilauksesta päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Juhla-ateria katettiin pihakoivun alle ja pihalla leikittiin. Ensin oli lyhyt pallopeli, sitten kakkuhetki. Kynttilöitä ei voitu sytyttää, koska tuuli. Se ei haitannut menoa ja päivänsankarille laulettiin. Muut nousivat laulamaan ja sankari jäi istumaan. Hieno hetki. htarjoilu Hedelmätikut hupenivat nopeasti. :)

Juhlallisen hetken jälkeen siirryttiin vähäksi aikaa sisälle. Lapset leikkivät pullonpyöritysleikkiä ja samalla sankari avasi lahjat. Kaikki kortit oli tehty omin käsin, ja lasten kädenjäljet näkyivät.

Aamulla syntymäpäiväsankari oli piirtänyt noin kymmeneen paperiin oman kätensä ja pyysi jokaista vieraista koristelemaan piirretyt kädet värikynillä. Oli mukava nähdä, kuinka jokainen lapsi näki vaivaa piirtämällä parhaansa mukaan. Piirustukset numeroitiin ja taakse laitettiin tekijän nimi. Itseään ei saanut äänestää. Sitten lapset äänestivät parasta kättä. Kuudesta osallistujasta 3 sai saman verran ääniä ja näin tehtiin toinen äänestyskierros. Voittaja sai palkinnoksi pienen penaalin.

Piirustuskilpailun jälkeen etsittiin suklaakolikoita ja suklaaseteleitä. Voittaja ei ollut se, joka sai eniten suklaakolikoita vaan se, joka sai arvokkaimman kolikon. Olin varmistanut, että joukossa oli yksi korkea suklaaseteli. Se oli voittaja. Pieni neuvo juhlien järjestäjälle on se, että kannattaa jättää taskuun pari kolikkoa ja jos onlapsia, jotka eivät onnistu löytämään mitään, annat niitä kolikoita heille. Leikki sujui hyvin ja lapset saivat juosta pihalla paikasta toiseen.

Viimeisenä leikkinä oli pinjata. En voisi järjestä lapsille juhlia ilman niitä. Ehkä siksi, koska pinjata kuului lapsuuteni synttäreihin. Oli mukavaa kerätä karkkeja, varsinkin, kun keppi ei osunut päähän. Pinjatan kanssa kannattaa varoa ja aina pitää käskeä lapset kauemmaksi. Pienet eivät osaa varoa pinjatan lyöjää. Nyt se sujui loistavasti. Pinjata oli niin lujaa tekoa, että se hajosi vasta maassa!

Juhlat onnistuivat loistavasti, kiitos osallistuneille lapsille antaumuksesta leikkeihin. Juhlien järjestäminen lapsille on yksi maailman parhaimmista asioista.

Kysyin juhlasankarilta, että mikä oli juhlassa parasta ja hän vastasi että pinjata. Ehkä siksi, koska pinjatassa lapset pääsevät tekemään konkreettisesti jotakin.

Toivottavasti tästä jutusta löydät vinkkejä lapsesi juhliin!

 

Tässä espanjaksi, kiinnostuneille: Fiesta de cumpleaños bajo un abedul.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Pinjata, totta, on lapsille hauska juttu. Vävyni Saksassa on mexicolainen, joka tarkoittaa sitä, että Joulun yksi kohokohta oli pinjata ja sen rikkominen. Joulu meni monikansallisissa merkeissä, sakasalais-suomalais-mexicolais-brasialais- hengessä. Kaikista omat kansalliset mausteensa. Minä olin Joulupukki, Papá Noel.

Käyttäjän amgs kuva

Ihana kommentti! Nykyisin moni perhe myös sukuloi eri kulttuureissa. Pidän kovasti niistä monikulttuurisista seisovista pöydistä.

Argentiinalainen kaveri kertoi, että heillä pinjatassa on luukku pinjatan alapuolella ja aikuinen aukaisee luukun vetämällä jostain narusta. Mielenkiintoinen ratkaisu.

Tämän blogin suosituimmat