Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kansallisteatterin pöllö

Jokainen meistä on lähtenyt joskus kaupungin keskustaan katsomaan paikkoja, tuulettumaan. Näin tein muutama päivä sitten.

Kävelin melkein Linnanmäestä, Linnunlaulun  kautta Kaisaniemeen. Juuri Kansallisteatterin vieressä näin ylhäällä ihmisiä, jossain parvekkeella. Samalla huomasin, että teatterirakennuksen katossa oli jotakin erikoista. Kai savupiippu ja muutakin. Helsingistä löytyy kauneutta katsomalla myös korkeuksiin.

 

 

Olin melkein valmis painamaan kameran laukaisinta, kun takana tuntematon ääni kysyi: "-löysitkö jotakin mielenkiintoista?" Myönsin. Miehellä oli lapio ja harja kädessä ja kertoi, että joskus siellä voi bongata ihka oikean cityhuuhkajan. Ystävällinen herra taisi olla viereisen talon talonmies. Katoavan ammatin edustaja siis.

Ehkä se pöllö, josta talonmies puhui oli stadionin  Bubi. Tosin Helsingissä on muitakin huuhkajia.

Jatkoin matkaani miettien, että se olisi ollut mahtava juttu se, jos olisin saanut kuvia tuosta pöllöstä. En ehtinyt kävellä kauaa, kun huomasin, että kansallisteatterin pylvässä oli iso pöllöveistos. Tietenkin piti ottaa pari kuvaa. Kun kerroin tarinani yhdelle tuttavalle, hän nauraen sanoi, että ehkä se oikea citypöllö on ihastunut tuohon toiseen komeaan. :)

 

 

 

Kansallisteatterin rakennus on hyvin mielenkiintoinen. Valmistui vuonna 1902 ja se on arkitehti Onni Törnqvistin (Tarjanne) suunnittelema. 

 

 

 

 

Rakennus on hyvin säilynyt ja mikä olisi Rautatientori ilman sitä?

 

Aleksis Kiven patsas on rakennuksen edessä ja kieltämättä matkailijan huomio keskittyy patsaaseen. kansallisteatteri on kuitenkin yhtä upea.

 

 

 

 

Espanjaksi: El buho del Teatro Nacional de Finlandia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat