Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Ruoholahti ja Jätkäsaari, Helsingin uudet kasvot

Ruoholahti on Helsingin metron läntisin pysäkki. Rautatientorilta pääsee sinne noin viidessä minuutissa.  Toki voi myös patikoida.

 

Ruoholahti on meren äärellä ja se on kaunis paikka, kiitos myös ihmisten taitojen.

 

Ruoholahden vieressä on Jätkäsaari, joka nyt on täydessä muutosprosessissa.

 

 

 

Minulla oli kunnia käydä tässä Helsingin ainutlaatuisessa nurkassa. Jossain vaiheessa luulin käveleväni Venetsian kanavia pitkin. Ruoholahden kanavassa ei kuitenkaan ollut gondoleita vaan moottoriveneitä, ravintoloita, kukkia ja puhtautta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruoholahden vieressä ja muutaman metrin päässä Ruoholahden metroasemasta on Jätkäsaari, se sama saari, jossa ennen oli satama ja jossa maailmantähti Madonna heilui ja heilutti suurta ihmisjoukkoa.

Jätkäsaareen rakennetaan kovaa vauhtia asuntoja. Kun katsoo noita uusia rakennuksia, kuulostaa absurdilta väittää, että suomalainen arkitehtuuri olisi tylsää ja jossa olisi vain valkoista pintaa. Jätkäsaari on aurinkoinen, iloinen ja erittäin värikäs paikka.

 

 

Rakennustyömaiden ja oppilaitosten ansiosta kaduilla aistii hyvin kansainvälisen tunnelman. Kuulemma siellä on jopa kansainvälinen koulu ja lähellä olevassa Kaapelitehtaassa on Ranskan instituutti ja ranskankielinen kirjasto.

 

Jätkäsaaren ja Ruoholahden kaduilla kuulee monia kieliä. Tässä Helsingin nurkassa ei näe minkäänlaista lamaa. Kuppiloissa ja ruokakaupoissa on toimintaa. Työtä tehdään kaikkialla. Siellä uudistus ja uudet tuuleet tunkeutuvat jopa sydämeen.

 

Tässä tämä linkki niille, jotka haluavat lukea myös espanjaksi: Descubriendo Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Hannu Rytilä

Jätkäsaaresta tulee hieno asuinalue. Mutta kun ihmiset muuttavat sinne alkaa vähitellen kysely: Miten tänne pääsee ja miten täältä pääsee pois?

Alue on pussinperä niin kuin koko Helsingin niemi. Eli pussiperän pussinperä.

Sama koskee Laajasaloa. Kävin kanavaristeilyllä Laajasalon ympäri männäviikolla. Vesibussista katsoen tajusi selvästi, että ns. kruunusilta on järkyttävä virheinvestointi. Talvella tuulet puhaltavat sen verran inhottavasti että ne pitävät pyöräilijät tehokkaasti poissa. Kävelijät eivät muutenkaan menisi kilometrin pituiselle sillalle.

Helsingin päättäjät! Voin kertoa, että Viikissä ja Haltialan alueella on runsaasti rakentamatonta peltomaata. Kaikkien ei tarvitse asua meren rannalla, eivätkä kaikki haluaisikaan, sillä meren rannalla on kylmä.

Täällä Tuusulassa on miellyttävämpää. Tarvittaessa pääsen puolessa tunnissa meren rantaan.

Helsingin kaupungintalo pitäisi siirtää Malmille. Silloin päättäjille muodostuisi realistisempi kuva pääkaupunkimme rakentamisesta.

Käyttäjän amgs kuva

Hannu, Jätkäsaari on vain niin lähellä keskustaa, että varmasti jatkossakin sinne tulee asukkaita. Miten voi asua meren ääressä, jos ei näe eikä aisti sitä merta? -:)

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Ei Jätkäsaari enää mikään pussinperä ole. Sinne pääsee kahdella eri ratikalla, ja Ruoholahden metroasema on kävelymatkan päässä.

Tuusulaan taas ei ole lainkaan raideliikennettä. On pätkä rautatietä, mutta Ristinummen asemalla eivät junat enää pysähdy.

Hannu Rytilä

Tuusulaan menee Tuusulantie, joka on moottoritie. Osa kansalaisista käyttää autoa, kuten minä. Yhteydet ovat mitä mainioimmat, koska asun Hyrylässä enkä Jokelassa joka on kaukana kaikesta. Jätkäsaari on pussinperä. En viitsi enää käydä Verkkokauppa.comissa, koska Tammistossa ja Jumbossa on PALJON paremmat palvelut, kuten kehä III:n varrella yleensäkin. Helsingin keskusta oli tärkeä kun olin junnu 35 vuotta sitten, nyt se on pussinperä minun näkökulmastani.

Mutta, kukin asukoon tyylillään.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Ai niin, unohdin Jokelan. Sehän on Tuusulaa ja pääradan varressa, paikallisjunat pysähtyvät siellä.

Totta on, että jos liikkuu enimmäkseen autolla, niin Jätkäsaari voi olla pussinperä.

Mika Kainulainen

Ruoholahti on melkein liiaan hyvää ollakseen totta. Osin valitettavasti onkin, rakentamisen laatu on paikoin hirveää. Kovassa kiireessä tehty, enköhän sinne kuitenkin joskus päädy.

Jani Heinonen

Jätkäsaari on hieno paikka sitten kun se 30 vuoden päästä on rakennettu valmiiksi. Pieni perhe pääsee sinne asumaan jo piirun päälle 600000 eurolla. Ehkä hintaan sisältyy muutaman työntekijän vankeusajan palkka?

EDIT: Kokkarin erehtymätön kristallipallo on ennakoinut kehitystä kiitettävästi.

Käyttäjän amgs kuva

Jani, riippuu asunnon tasosta, mutta vanhoista asunnoista meren rannalla pyydetään aika paljon. Tuo hinta uudelta asunnolta näyttää kilpailukykyiseltä. Toki, ostajien pitää katsoa laatua, kun maksaa noin paljon.

Susanna Kinnunen

"Tuo hinta uudelta asunnolta näyttää kilpailukykyiseltä"

Sehän se tässä kaavoituksen ihmemaassa surullisinta onkin!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Toivon, että mereltä katsoen ei enää Johanneksen, rippikirkkoani korkeampaa rakennettaisi. Arvostetaanhan Helsingissä matalaa lasipalatsiakin.
Uutta voidaan luoda tuhoamatta vanhaa.

Käyttäjän amgs kuva

Tiedoksi kaikille, että Crusellinsilta on jo herättänyt mielenkiintoa ulkomailla. Espanjankielisessä sivustossa Puentemanía, jossa on lista maailman merkittävimmistä silloista on upeita kuvia tuosta mahtavasta sillasta:
http://www.puentemania.com/933

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Käypä joskus kuvaamassa myös Hernesaarta!
Hernesaari on padelia, ongintaa, liitovarjoilua, lenkkeilyä, laivaliikennettä, kaahailua, teollisuutta ja tulevaa luxusasumista rakennusjätekerrostuman päällä. Kertakaikkiaan hieno ja kuvauksellinen alue, jossa vielä on ihmiselle tilaa.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitoksia Jyrkille vinkistä! En ole vielä käynyt siellä. Espanjankielisessa blogissa kehotetiin viime viikolla käymään Porvoossa. Ymmärsin, että se oli samalla lukijan toive. Kommentoija oli sitä mieltä, että Porvoossa on jotakin omaperäistä. <3

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset