Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Toisenlainen lomaretki Pusulaan ja Vihdin kirkonkylään

Jos sinulla on aikaa ja haluat nähdä kauniita paikkoja, ota eväskori mukaan ja lähde ajelemaan. Kyllä, luit oikein, tätä matkaa ei valitettavasti voi tehdä bussien varassa. Lähdet maaseudulle.

Jos asut Helsingissä,  aja suoraan Somerontien varrella olevalle Keräkankareen ulkoilualueelle. Siellä on grillimahdollisuuksia ja upea, siisti metsä. Pusulahan on historiallisesti tunnettu metsäpaikkakuntana.

 

 

Keräkankareen jälkeen voit laskeutua Pusulan keskustaan ja nähdä Töllin myllyn. Myllyn koski ympäristöineen on ilo silmille, mutta myös korville. Sitä paitsi mylly on yhä toiminnassa!

 

 

 

Töllin myllystä on noin 11 kilometria Ikkalan keskustaan, jossa kasvaa Suomen paksuin vaahtera. Vaahtera löytyy Iirislammen ja Karisjärventien lähettyviltä.

 

Luonnon ihmeiden ihastelujen jälkeen voit uppoutua katselemaan hienoja maalauksia Juhlatalo Kokin galleriassa. Kokin talo on kuin vanha kartano: suuri, arvokas ja hieno. Joka sunnuntai Kokin talossa on seisova pöytä.

 

 

 

 

 

 

Jos tulet kuumana päivänä ja jaksat vielä ajella, lähde Vihdin kirkonkylässä sijaitsevalle pyhän Birgitan kirkon raunioille. Myöhästyt 500 vuotta etkä näe kirkkoa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta paikka on mykistävä. Kirkon rauniot sijaitsevat järven rannalla ja maisema on upea.

Pyhän Birgitan kirkon rauniot.

 

 

Evakkomuseo.


Melkein kirkon raunioiden vieressä on Evakkomuseo. Näitä kahta kaunista kylää yhdistää se, että ne ovat järven rannalla. Pusula on tiivis kyläyhteisö, jossa on upeita rakennuksia, kuten kirjasto, paloasema ja kirkko.

 

Vihdin Kirkonkylän ainutlaatuisuus on siinä, että päätieltä se ei näy mitenkään. Matkailija luulee, ettei siellä ole mitään, mutta kun auto nousee mäkeä, avautuu upea elävä pikkukylä kuin yllätyksenä.

 

Hiidenvesi.

Espanjaksi: Descubriedo Suomi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Näitäkin maisemia kannattaa vaalia ja varjella tulevienkin sukupolvien iloksi.

Käyttäjän amgs kuva

Ja kannattaa nauttia niistä maisemista niin kauan kun pystyy siihen.

Tämän blogin suosituimmat