Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Luontopuutarha

Ihan vain siksi, ettei pihalle kannata vielä istuttaa hienoja perennoja ja muita puutarhakasveja, koska piha on vielä muokkaamatta, osa puutarhakasveista on istutettu ihan tulevan pihan reunalle, jossa metsä alkaa tai myös ihan metsässä.

Siirtoa odottamassa

 

Aamulla, kun kävelee tässä, mieli lepää.

Kuulin radiosta, että luonnonmukaiset puutarhat ovat muodissa. Siis puutarhaan jätetaan kaikki mahdolliset luonnonkasvit ja kukat. Sitähän joskus monta vuotta sitten ihmettelin, miksi voikukkaa pidetään rikkaruohona. Sen kukka on kaunis ja myös hyödyllinen.

Saniainen on ihan kaunis kasvi.

 

 

Ajattele myös, kuinka monta kasvia olet hankkinut eivätkä ne ole menestyneet. Osa puutarhakasveista tulee muualta Euroopasta. Eivät kaikki sopeudu tähän ilmastoon ilman oikeanlaista hoitoa ja joskus myös hyvästä hoidosta huolimatta.

 

Haaveilen kivikkopuutarhasta. Ehkä se joskus vielä onnistuu.

Voithan aina istuuttaa ruukuihin.

 

Toistaiseksi ahomansikat, mustikat, puolukat ja jopa nokkoset saavat kasvaa ihan rauhassa. Osan heinikosta olen poistanut, mutta vain sen verran että kurpitsoille ja perunoille saisi tilaa. Luonnonkukat saavat jäädä. Hoitavat itsensä.

 Nam, nam, nyt on jo ahomansikoiden aika!

Ei siis puutarhassa tarvitse stressata. Tärkeintä on, että viidyt siellä. Ja muuten, tuon Ylen jutussa sanotaan, että puutarhassa liika siisteys on pahasta!!! Rennosti siis. Tarvitset siis vain pari puuta ja riippumaton siihen, aurinkopaistetta ja hyvän kirjan. Kesä se on vain. :)

 

  

Näköjään satoa olisi tulossa! :)

 

Espanjaksi: Jardín natural

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kivikkopuutarhasta minäkin haaveilin ja toteutinkin sen vuosia sitten pihamme yhteen nurkkaan aitoon japanilaiseen tyyliin, mutta aluskankaasta huolimatta ympäröivät kalliokasvit tunkeutuivat rikkaruohottomaan maahan turhan nopeasti ja nyt olen jo nostanut kädet pystyyn. Ehkä vielä joskus aloitan homman uudestaan?

Nähtävästi pohjatyöt ja reunukset tulivat tehtyä liian huonosti? Nautin kyllä muutaman vuoden kauniista kivistä, kivien muuttuvista väreistä varsinkin sateen jälkeen, ja japanilaisesta lyhdystä, jossa poltin tuikkua iltaisin kun hämärä laskeutui.. Kaikki oli niin pelkistetyn puhdasta, mutta koko pientä pihaamme en raskisi siihen käyttää. Taitaisi tulla jopa voikukkaakin ikävä:) Kuten sanoit se on kaunis, mutta kukinnan jälkeen taas ei...

Käyttäjän amgs kuva

Oho, japanilainen puuatarha kuulostaa kauniilta ja vehreältä. Itse haaveilen yksinkertaisesta kivikkopuutarhasta ja ehkä vain muutamilla kasveilla. Unelmoin sellaisesta kivialueesta, johon voisi mennä istumaan, tuijottamaan maisemia, pelamaan lautapelejä lasten kanssa. Varjoa saisi kyllä olla.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset