Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Söisitkö niitä?

  • Auroraperhonen
    Auroraperhonen
  • Söisitkö niitä?
  • Söisitkö niitä?
  • Söisitkö niitä?

Kuulemma ne eivät maistu miltään tai oikeastaan maistuvat niille mausteille, joilla niitä maustetaan. Puhun siis hyönteisistä. Uutisten mukaan FAO suosittelee syödä ja tuottaa niitä. Tuorenr raportin mukaan "hyönteistuotanto on yksi tapa parantaa ruuan saatavuutta eri puolilla maailmaa. Hyönteiset ovat ravitsevia. Niissä on vähän rasvaa ja paljon proteiineja sekä mineraaleja.",

(Maaseudun tulevaisuus) 

En ole koskaan maistanut ötököitä. No jaa, vihanneksissa niitä on aina mukana ja pyörällä ajaessa aina joku itikka lentää suuhun.

Meksikossa agavemadot ovat herkkua. Näin valokuvia paistetuista madoista ja vaikka puistatti, ne näyttivät hyvin rapeilta. Ugandassa heinäsirkat ovat arvossa ja niillä tehdään suurta bisnestä sadekaudella, jolloin niitä on runsaasti.

On vielä pitkä matka siihen, että tänne perustettaisiin ötokkäravintola. Luulen kuitenkin, että monia kiinnostaisi maistaa niitä erikoisia ja ravinteikkaita herkkuja. Ötökkänoutopöytä voisi olla mielenkiintoinen.

Radiossa oli nainen, joka kasvattaa mm. jauhomatoja. Hänen haastattelustaan jäi mieleen hänen toteamuksensa, että ei ole paljon järkeä käyttää viljelyssä tuholaismyrkkyjä ja samalla tuhota proteiinipitoista ruokaa. Jos haluaa maistaa ötököitä, sääntöjä on ainakin kaksi. Värikkäitä ötököitä ei saa poimia ja ötökät pitää keittää tai paistaa. Mehiläiset kuulemma maistuvat makealle! :D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen syönyt puunrungosta itse kaivamia isoja vaaleita toukkia. Maistuivat miedosti laihalle lihalle ja olivat kuin taikinan mykyjä suutuntumaltaan. Muurahaisia olen myös syönyt ja heinäsirkkoja. Omenamatoja meistä kai jokainen on vahingossa syönyt ja herneen sisällä olevia matoja.

Käyttäjän amgs kuva

Veit siis linnulta ruokaa? !!! Chico malo. :D

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Olen syönyt puunrungosta itse kaivamia isoja vaaleita toukkia."

Oho, nyt en ihmettele.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos tikkakin niillä elää, niin miksi ei raavas mies?

Harri Räsänen

Noita heinäsirkkoja voisin vaikka syödäkin, ainakin paahdettuna. Meikäläiset heinäsirkat tosin ovat varsin vaatimattomia kooltaan verrattuna Afrikkalaisiin kollegoihinsa.
Takapihalta löyty kerran rotan raato täynnä valkoisia toukkia. Toukat oli kyllä isoja, mutta jo pelkkä ajatuskin etoo, niitä en suuhuni laittaisi.

Hyönteiset sen sijaan tuntuvat pitävän ihmistä suurena herkkuna.
Kohtahan sitä taas päästään nauttimaan ateriana toimimisesta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suoraan sanottuna en söisi, jos tarjolla olisi ns. perinteistä ruokaa.

Toisaalta aika harva söisi eineksiä tai vaikkapa halpaa lenkkimakkaraa, jos tietäisi, mistä aineksista kyseinen elintarvike on valmistettu.

Etanoiden suhteen olen jo päässyt yli epämiellyttymiskynnyksestä, ja varmaan ajan oloon tottuisin syömään ihan kunnon jauhotettuina friteerattuja matojakin.

Käyttäjän amgs kuva

Ulkonäkö siis ratkaisee, mutta katkaravun pyrstö näyttää madolta ja moni syö niitä.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Muurahaiset ihan jees, muihin en totuttelematta koske.

On meillä vaihtoehtojakin; itseä kiinnostaa kovasti kalojen kasvattaminen ruokkimalla hyönteisillä. Voisi olla hyvä alku meitin totuttamisessa ötököihin.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Sellainen hyttysansasta kerätty tukeva läjä ökkiäisiä olisi varmasti hyvää lihapullamuodossa ja uppopaistettuna.

Heinäsirkkaa olen maistanut ja sipsiltä maistuu. Jalat ovat ärsyttäviä piikkejä.

Ja nukkuvien ihmisten suihin kiipeää hämmästyttävän paljon eläimiä, jotka sitten joutuvat niellyiksi.

Jukka Mäkinen

Meillä syödään paistettuja sudenkorentoja. Olen ollut itsekin niitä pyytämässä. Mennään ennen auringonlaskua joelle mukana bambuvapa jonka kärki on liisteröity. Sillä sitten näpäytetään paikallaan pörräävää korentoa, joka jää siihen kiinni. Otetaan korento liisteristä ja pujotetaan neula ja lanka siitä läpi. Sitten kun on metrin verran korentoja langassa, koko lanka korentoineen paistetaan öljyssä. Mausteet mielen mukaan. Pikkupurtavaa.

Susanna Kinnunen

Olen syönyt hyönteisiä; turha niihin yleisesti on voimakkaita negatiivisia tunteita laittaa.

Jos Espooseen tulisi hyönteisiä tarjoava ravintola, niin kyllä varmasti poikkeaisin. Ei hyönteisissä ole mitään eroa mihinkään muuhun ruokaan siinä mielessä, että osa ei tykkää, osa tykkää ja useimpien pitää totutella. Onhan raaka kalakin aika epämiellyttävää, jos on kasvanut lapamatovesien äärellä.

Joachim Seetaucher

Vietnamin sodan aikana jenkkisissejä kehotettiin syömään kaikki viidakosta löydetyt kastemadot, koska niissä on paljon proteiinia.
(Mutta sehän ei liity hyönteisten syömiseen.)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Vanhalle kansalle tuo taisi olla melko simppeli juttu. Olin muksuna mummulassa, kun mummu löi pöytään vähän kuivahtaneen sitruunakakun. Leikattiin siinä siivuja, kun huomattiin, että kakussa on muurahaisia. Mummu otti kuivuneen kakun käteensä, kopautti pari kertaa reilusti pöydänkulmaan ja muurahaiset kopisivat pöydälle. Mummu ilmoitti että nyt kakku on hyvää. Eihän kaikki muurahaiset tietenkään pöydälle pudonneet. Siinä me nuori polvi räävittiin ja nirsoiltiin kun pula-aikana elänyt mummuni veteli kakkua huiviin hyvällä ruokahalulla.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Muistui mieleeni toinenkin lapsuusherkku. Mukulana otettiin oksa, yleensä koivusta. Riivittiin kaarna pois ja työnnettiin muurahaispesään. Kun muurahaiset olivat aikansa purreet tikkua, ravistettiin muurahaiset pois, ja tikku pantiin suuhun. Samaa herkkua ne kokonaiset muurahaisetkin taitavat olla. Olisivat vain ruokaisampia kuin pelkkä muurahaisensylki.

Joachim Seetaucher

Tuota muurahaiskusta minäkin olen pikkupoikana risun päästä nautiskellut.

Faija osti joskus 70-luvulla jouluksi eksoottisia säilykkeitä, joista yksi sisälsi säilöttyjä toukkia. En tiedä minkä hyönteisen toukkia ne olivat, mutta säilyke oli muistaakseni taiwanilainen ja ne ötökät näyttivät kalvakan vaaleilta pieniltä "caterpillareilta" tai sellaisilta minitorakoilta. Pikkubroidini söi niitä mielellään kuusivuotiaana creamcracker murokeksien päälle rivistöön aseteltuina.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

"Toukat ja kuoriaiset uuden vuoden ruokapöytiin", aiheeseen liittyvä kirjoitukseni 31.12.2012 Puheenvuorossa. Jos kiinnostaa, niin olkaa hyvä! Пожалуйста!

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128503-touk...

Tämän blogin suosituimmat