Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Paputahna ja paistettuja keittobanaaneita juhlapöytään

Marraskuun lopussa kävin Karkkilassa Latinalaisen Amerikan jouluillassa. Tarjosin siellä muun muassa paistettuja keittobanaaneita ja ne oli jymymenestys. Niiden kanssa tarjosin myös paputahnaa. Paputahna oli kuivista pavuista, kuten Väli- Amerikassa on tapana tehdä.

Netistä löytyy monenlaisia reseptejä purkkipavuista, mutta harvoin kuivista pavuista.

Jos haluat tarjota perinteisen jouluruoan oheella jotakin erikoista. Tässä nämä reseptit:

 

Paputahna

-      Liota pavut (esim. ruskeita, mustia) yön yli. Seuraavana päivänä keitä pavut pehmeiksi.

-       Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannussa ja sekoita papuihin.

-       Ota 2 dl keitettyä papuja ja kaada pannuun ja paista hetken

-       Lisää mustapippuria, chilikastiketta, soijakastiketta ja/tai suolaa ja anna jäähtyä vähän

-      soseuta

 

Paistettuja keittobanaaneita (Resepti on jo julkaistu Periferiassa)

- Keittobanaanit

- rypsiöljyä paistamiseen

- suolaa

 

Toimi näin:

- kuori keittobanaani ja paloittele noin sentin paksuisiksi ja sormen pituisiksi palasiksi

- paista molemmin puolin pari minuuttia pannulla rypsiöljyssä

- ota pois pannulta, aseta talouspaperin päälle

- ripottele suolaa

 

Tarjotaan lämpiminä salaatin kanssa.

 

 

¡BUEN PROVECHO!

 

Mistä niitä keittobanaaneita ja papuja saa? Ainakin Helsingin etnokaupoista. Tämän linkin alla on lista noista kaupoista. Muualtakin saa, mutta hinta on korkea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Peri Ferio

Frijoles refritos pintopavuista?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tyttäreni mukana interraililta tuli kerran brasilialainen nainen meille muutamaksi yöksi. Innostuin kovasti sillä hänellä oli oma ruokapalveluyritys Jenkeissä. Järjestimme ystävillemme ainakin, 25 henkeä, brasilialaisen illan. Yksi ruokalaji oli mustia papuja basilikan kanssa. En koskaan ollut maistanut niin hyvää salaattia kuin niistä tuli. Onneksi silloin löytyi mustia kuivia papuja Stokalta. Ei tarvinnut liottaa, Keittämällä tuli hyviä.

Basilikaakaa en ollut käyttänyt koskaan niin runsaasti kuin papuihin tuli. Lisäksi söimme muita brassiherkkuja ja jälkiruoaksi brasilialaista vanukasta. Hän oli ostanut kondensoidun maidon Portugalista. Suomesta sitä ei olisi silloin saanutkaan.

Tämä ihana ihminen puki vielä ruokailun päälle mukaansa tuomat sambavaatteet ja sitten vain samba soimaan. Hän ei voinut ymmärtää miten meillä suomessa oli niin paljon sambamusiikkia. Olo oli hyvin kotoinen kaikilla.

Kiitos Ana hyvistä ruokaohjeista.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset