Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Mansikkamaito

Kotimaiset puutarhamansikat ovat nyt parhaimmillaan. Mansikat ovat keskeisessä osassa Suomen suven kesäpöydässä. Monissa perheissä mansikkamaito on se paras kesäherkku. Se on ilmeisesti jo pitkäikäinen ruokaperinne (ilmeisesti niin kauan kuin on ollut mansikoita ja maitoa saatavilla), joka tuo monille mielyttäviä muistoja lapsuuden kesistä.

 

Tuo maukas ja yksinkertainen välipala voidaan tehdä monilla tavoilla. Yksinkertaisin tapa kai on se, että pilkotaan mansikat astiaan, sekoitetaan ripauksella sokeria ja lisätään maitoa. Toiset taas sekoittavat kaikki ruoka-aineet tehosekoittimella. 

 

 

 

Itse pidän mansikkamaidosta, mutta eniten pidän tuoreista ja makeisista mansikoista sellaisinaan.

Mansikkoiden litrahinta on nyt noin neljä euroa ja toivoa sopii, että aurinko paistaisi enemmän ja samalla mansikoiden hinta laskisi. Monihan ostaa niitä suuria määriä ja pistää pakkaseen. Mansikat ovat käytännöllisiä ja taivaallisia monissa herkuissa.

Teksti espanjaksi: Descubriendo Suomi

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Mansikkamaito pitää kyllä minun mielestäni tehdä metsämansikoista. Muistan kun lapsena kerättiin metsämansikoita pujottamalla niitä heinän korsiin. Yksikin heinänkorrellinen metsämansikoita taisi riittää lasilliseen mansikkamaitoa.

Tämän blogin suosituimmat