Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Ikkala

Lupasin espanjankielisessä blogissa kertoa Nummi-Pusulan seudun kylistä. Talvella ja keväällä kirjoitin sinne juttuja Porista. Nyt kirjoitin Ikkalasta.

Ikkala on pieni kylä Nummi-Pusulassa. * Ikkalasta Kamppiin, Helsingin ydinkeskustaan, on 70 kilometriä, Lohjan keskustaan 35 km ja Karkkilaan vain 8 km.


Valkoinen iso talo vasemmalla on Kokki

 Ikkalan asukasyhdistyksen verkkosivulla sanotaan, että kylässä on noin 500 asukasta. 

 Historiankirjojen mukaan jo 1500 luvulla oli asutusta. Vanhimmat tilat olivat Kokki, Pelli ja Näkki, joissa vielä asutaan.

Kokki on nyt kaunis juhlakeskus. Vanhoissa tunnelmallisissa tiloissa pidetään häitä, kaste- sekä muita perhe- ja yritysjuhlia. Kesäisin voi mennä Julatalo Kokkiin juomaan kahvia ja nauttimaan myös monista herkuista, jotka on valmistettu alueelta hankituista ruoka-aineista.

Jo muutaman vuoden ajan Kokin pihalla on vietetty joka elokuun lopussa Ikkalan elojuhlia. Jos haluatte katsoa valokuvia viime vuoden elojuhlasta, voitte painaa tätä linkkiä.

Kylässä sijaitsee yksi Etelä- Suomen suurimmista laskettelukeskuksista: Alhovuori.

Ikkalassa on myös muuta taloudellista toimintaa, kuten Ikkalan saha ja Nurmi Hydraulic, joka on alansa suurin Euroopan laajuisesti.

Kylässä on oma koulu, jossa on leikkipaikkoja, suuri urheilukenttä ja luistelukenttä.

 

Kylän läheisyydessä on Kotojärvi, jossa on hyvä ranta ja kallioseinämiä, johon voi mennä kiipeilemään. Maisema sieltä katsottuna on hieno!

 

Nummi-Pusula -kunta on suosittu kesämökkikunta. Moni tulee tänne viettämään kesäisin lomaansa tai viikonloppuaan. Pääkaupungin läheisyys ja Pohjois Nummi-Pusulan järvien kauneus vaikuttavat kieltämättä siihen, että ne ihmiset, jotka kaipaavat luonnon rauhaa, tulevat tänne.

Ikkalan keskustassa sopusoinnissa on koko vuoden asutettuja omakotitaloja, kesämökkiä ja rivitaloja.

Laituri kuuluu kesään vai mitä?

Ikkala on idyllinen, rauhallinen, vieraanvarainen ja monipuolinen kylä Länsi-Uudellamaalla. Tien päälle vain!

*Vuoden 2013 alusta alkaen Ikkala tulee olemaan osa Suur-Lohjaa!

Teksti ja kuvat: Ana María Gutiérrez Sorainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset