Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Valokuvan arvo

Kuuntelin pari päivää sitten radiosta, että vanhoilla paperikuvilla on paljon kysyntää. Niitä halutaan ostaa. Moni haikailee sellaista, mitä ei ole nähnyt tai kokenut. Ymmärrän täysin. Kuten miljoonat ja taas miljoonat ihmiset maailmassa, katselen kuvia lähtömaastani ja rakkaista ihmisistä haikein mielin. Niissä kuvissa näkee menetettyjä hetkiä, iloisia ja surullisia ja siltä väliltäkin.

Esimerkiksi minulla on valokuva äidin sisaruksista. Rakastan tuota kuvaa, koska jokaisesta kuvassa esiintyjästä muistan jotakin mukavaa. Kuvassa on äitini ja hänen sisaruksensa, siis minun setiäni ja tätejäni. Osa heistä on jo poistunut ja osa on vielä elossa. Kuvan ottotilanteessa en ollut paikan päällä. Kuva on otettu sedän hautajaisissa ja se kertoo siitä, kuinka hankalillakaan hetkillä sukulaisia ei jätetä.

Nicaraguassa ajatellaan, että ihmisen elämän saavutuksia mitataan hautajaisissa. Mitä enemmän väkeä hautajaisissa on, sitä enemmän ihmistä rakastetaan ja muistetaan. Ihmisväen määrä tuo lohtua eläville.

Se kuva, joka minulle on tärkeä, vaikuttava ja puhutteleva, kenties ei muille sano mitään tai sanoo jotakin muuta.

Suomessa ei tiedotusvälineissä näe paljoakaan (ei ollenkaan) kuvia Latinalaisen Amerikan maiden ihmisten arjesta. Jos kuvia on, ne ovat katastrofeista tai muista kielteisistä uutisista.

Tässä linkki espanjankieliseen kirjoitukseen: Punto Nórdico

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Näiden digikameroiden myötä kuvistakin on tullut kertakayttökrääsää. Aiemmin kuvat olivat arvokkaita dokumentteja, jotka kehitettiin ja laitettiin huolellisesti albumiin.

Nykyisin ihmisillä on levyt täynnä digikuvia, joista hyvin harva päätyy kehitettäväksi asti. Lisäksi kuvankehittely on vienyt kuvilta dokumenttiarvon. Koskaan ei voi tietää, onko kyse aidosta ja vai käsitellystä kuvasta.

Käyttäjän amgs kuva

Ja hyvin vähän kuvia pääsee julkisuuteen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vanhat värikuvat, joita on paperisena ovat myös menettäneet värinsä. Olenkin säilyttänyt vanhat negat. Ehkä niistä voi saada uusia, kuvia, jos vanhoista katoaa ihan kaikki, mitä niissä on ollut. Joku ystävä jo digitoi negoja ja ehkä se pitäisikin tehdä.

Käyttäjän amgs kuva

Otin kuvan pois varmuuden vuoksi. teemme tätä vapaaehtoisesti ja valokuvaaja voi luulla, että se on toisin ja vaatia maksunsa.