Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Blogistin naama ei ole keskeisintä

Hei Uuden Suomen toimitus,

Silloin, kun jaamme juttujamme Facebookissa, sinne tulee kirjoittajan valokuva näkyviin. Kysymys kuuluu, että miten voisimme korvata kuvan toisella kuvalla, vaikkapa jutun kuvalla tai kuvilla? Ehkä myös kiinnostavien valokuvien takia ihmiset kiinnostuisivat nykyistä enemmän kirjoituksista.

Blogistin naama (varsinkin Vapaavuorossa) ei ole keskeisintä.

Terveisin,

Ana

Editorial de Uusi Suomi:

Cuando publicamos enlaces de nuestros escritos en Facebook, allí aparece la foto del que escribe. ¿Cómo podríamos sustituir esa foto por otra u otras fotos del escrito? A lo mejor también las fotografías interesantes atraigan más lectores. La cara del que escribe no es lo más esencial, por lo menos en Vapaavuoro.

Saludos

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laitoin Anan (puolueeton) vaalimainoksen kiertoon;)

Käyttäjän amgs kuva

:D Kiitos! On vain harmi, että esimerkiksi Irja Laamasen hienoja valokuvia tai Jenni Tammisen käsityöt, ym, ym. eivät pääse somessa esiin.

T Piepponen

Usari voisi myös edes yhden kerran selventää tämän "mustan listan" toimintaperiaatteita. Sen mikä tiputtaa kakkostason ihmiset pois näkyvistä.

1. Miksi? 2. Mitä sillä pyritään saavuttamaan? 3. Onko "listaus" pysyvä?

Helpointa olisi jos usarin väki voisi suoraan sanoa keiden ei mieluiten haluaisi kirjoittavan mitään, kun selkeästi tällaista halua toimituksella on havaittavissa.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos kysymyksestäsi.

Meillä ei ole varsinaista "mustaa listaa" käytössä blogipalveluissa. Keskusteluun osallistumisen edellytyksenä on profiiliin liitetty tunnistettava valokuva ja oman nimen käyttö.

Kasvokuva näytetään niiltä käyttäjiltä, jotka ovat pyytäneet toimitukselta tunnistusta. Kuka tahansa voi edelleen kirjautua palveluumme, mutta pääsy etusivulle ja kasvokuvan näkyminen edellytää tuon tunnistuksen hakemista.

Tämän käytännön tavoitteena on korostaa palvelussamme fiksujen kirjoittajien näkyvyyttä. Sellaisten kirjoittajien, jotka ovat valmiita hyväksymään palvelumme säännöt.

Edellisellä en sano, etteikö tunnistamaton bloggaaja voisi olla fiksu. Käymme toisinaan läpi tunnistamattomia kirjoittajia ja jos meille annetut tiedot riittävät, lisäämme tunnistuksen.

Emme kuitenkaan "ongi" käyttäjistämme (edes julkisia) tietoja tunnistusta, ellei käyttäjä niitä ole itse meille tarjonnut. Se olisi hieman kummallista.

Tunnistuksen voi pyytää ylläpidolta täällä: http://oma.uusisuomi.fi/kirjoitusoikeushakemus

Niin, ja tunnistuksen tavoite on pitää erilaiset häiriköt ulkona palvelustamme.

T Piepponen

Kiitos vastauksesta vaikken sitä täysin uskokaan.

Entä voisitteko poistaa sellaisten henkilöiden bannit jotka ovat kestäneet järjettömän kauan? Esimerkkinä hyviä kuva-arvoituksia aikanaan tehnyt mieshenkilö.

On hieman epäselvää minkälainen kuva on "sopiva".

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen Vastaus kommenttiin #8

Sopiva kuva on sellainen, josta ihmisen voisi tunnistaa esimerkiksi kadulla vastaan tullessa.

Tätä keskustelua on käyty säännöllisesti linjauksen alusta asti. Yleisesti ottaen bloggaajamme ovat ymmärtäneet, mitä tunnistettavalla kuvalla tarkoitetaan ja mikä kuvan tarkoitus on.

On myös ihmisiä, jotka haluavat luoda polemiikkia mistä tahansa säännöstä.

Yleispätevää sääntöä on tämän tarkemmin hyvin vaikea antaa, ja jokainen kuva käsitellään erikseen.

Esimerkki tunnistettavasta kasvokuvasta on tämä minun kuvani. Siinä näkyy minun kasvoni ja olen kuvassa tunnistettavissa omaksi itsekseni. Kuvalinjaus on lopulta hyvin yksinkertainen, kun sen haluaa ymmärtää.

Keskutelusta ulos suljetut käyttäjät voivat pyytää ylläpitoa palauttamaan oikeutensa kirjoittaa. Pyynnöt harkitaan ylläpidossa tapauskohtaisesti.

Käyttäjän amgs kuva

""mustan listan" toimintaperiaatteita." En ole aiemmin kuullut asiasta. En ole lehden toimituksen jäsen, mutta jokaisella toimituksella on linjansa. Uuteen Suomeen saa kirjoittaa kuka tahansa. Eri asia on kuinka se tehdään. Kilpailu lukijoista on kova ja ehkä se on se määrävä tekijä. Jokainen blogisti vastaa omasta materiaalista ja kai jokainen koittaa toimia hyvin. Moni unohtaa, että blogipalstan takana on se henkilökunta, joka vastaa palstan toiminnasta kuin myös laittomuuksista, jos sellaisia on.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Hei.

Kiitos palautteesta. Olet oikeassa. Kirjoittajan kasvot eivät aina ole se oleellisin sisältö. Varsinkin täällä Vapaavuorossa ihmiset julkaisevat tavattoman hienoa valokuvasisältöä, joka ansaitsisi paikkansa linkin ohessa.

Meillä on loppuvuonna blogipalveluun liittyvä käytettävyysprojekti, jonka työlistalle otamme tämän asian.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset