Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Mamma mia

  • Koska sataa, on mukava istua katsomaan hyvää matsia.
    Koska sataa, on mukava istua katsomaan hyvää matsia.

Nyt en puhu Abban musiikkiin perustuvasta musikaalista vaan jalkapallosta. Italialaisten sanonnalla ja Abban hittilaululla on kuitenkin enemmän yhteistä kuin voisi olettaa, ainakin tänään.

Italian ja Ruotsin jalkapallojoukkueet kohtaavat tänään. Jalkapallokentällä kohtaavat myös Zlatan Ibrahimović (Mies oli edellisellä ottelulla melko näkymätön!) ja Carraran poika Gianluigi Buffon!

Kohdallani aina ole pitänyt italialaisten jalkapallosta ja nyt haluaisin myös, että Ruotsikin selviäisi finaaliin. Toivon siis vähintään tasapeliä. Tuota peliä ei vain voi missata. .”Mamma mia!” tai ”¡Madre mia! mikä on tulossa!

"Mamma mia, here I go again
My, my, how can I resist you?
Mamma mia, does it show again
My, my, just how much I've missed you"

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Yes. Toivottavasti tulee hyvä peli. Keli vaihtelee sään suhteen Ranskassakin, välillä jopa rakeita ilmassa. Mutta Italia pelaa osaksi siinä sääntöjen rajamailla, ainakin Belgiaa vastaan. Toivoisi siksi Ruotsin voittoa, esittävät vähän rehellisempää pelitapaa, mutta kuka tästä päivästä tietää. Pelin jälkeen on taas tietävämpi, viisaammasta en ole varma.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ruotsi tarvinnee tämän kappaleen verran menoa tänään. Eilinen nolla nolla ei ollut hyvä ottelu, vaikkakaan Sverige ei pelannut. Kyllä tänään joku pallon verran verkkoa heiluttaa, vaikka vähämaalisia ottelut ovat olleet. https://www.youtube.com/watch?v=g3nSCyPIP7E

Käyttäjän amgs kuva

Eilisen tasapelin jälkeen voisi luulla, että mitä tahansa on mahdollista. MM-mestari ei pystynyt voittamaan puolalaisia! Puolalaiset olivat aika nopeita ja nopea juoksu ratkaisee paljon jalkapallosso. Kohta se peli alkaa. Kestääkö sydäntäni? :) Toivottavasti. :)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kallistun siis vähän enemmän Ruotsin puolelle. Se lienee ennakkoon altavastaaja, mutta toivottavasti eilinen Saksa vastaan Puola ei uusiudu. Toinen piti palloa, syötteli ja nautti, mutta lopputulos oli vain ilmaa. Happeakin toki tarvitaan, mutta lisämausteena odottaa myös maaleja. Hieman samaa kuin Brasilian samba_jalkapallo aikanaan. Näyttävää, hyvää pallon hallintaa, mutta sittenkin tehotonta. Italiasta vielä, oli se aikanaan melkein suosikkini, silloin kun Dino Zoff karjui maalillaan vastapuolen matalaksi. Siinä ne nyt kättelevät toisiaan, Ruotsi ja Italia, mutta kohta keltainen ( kortti ) nousee.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #4

Ruotsi haastaa ja ahdistaa hyvin. Keltaisia kortteja ei ole vielä tullut.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #5

Tällä kertaa sentään maali, ei enempää. Se riittää useinkin voittoon, jos toinen ei tee ainoatakaan. Kortteja tuomari näytti, Italia sai kai kaksi, Ruotsi yhden. Ruotsi pelasi hyvin, toinen vain paremmin. Se maalaaja, mustaa vastapuolelle, kyllä esitti hyvän soolon. Ruotsalaiset roikkuivat kimpussa ja kimpassa yrittivät estää, mutta sinne vaan uppos. Neljä miestä yhtä vastaan, eikä edes kunnon liukutaklausta, vaikka viimeisellä oli siihen hyvä mahdollisuus. Ja olihan Italialla se ylärimaan pusku jo ennen tätä.

Käyttäjän amgs kuva

Italia voitti. Hyvä sekin! Ruotsalaiselle yleisölle 10p iloisuudesta. Zlatan on taas kuin suuri kupla. Televisiokuvissa on suuri ego, mutta pallon kanssa mies ei tee mitään. Missään vaihessa hän ei kuljettanut palloa. Hän odotti vain. Ehkä olen julma, mutta odotin häneltä muuta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Voisi Zlatan edes laukaista muutaman näyttävän kudin. Nyt tulee huteja suorituksissaan turhan paljon. Voi toki olla että hän on kentällä hyvin merkitty mies. Niille ei anneta liikaa vapaata tilaa, joten Zlatan kunnostautuu laukaisuissaan medialle. Eivät nekään aina aivan onnistuneita. Suututti aikanaan ranskalaisetkin, ennen näitä kisoja.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Harmittaa vähän tämä mielenkiinnon kohdistuminen tähtiin, itse ymmärrän potkupallon joukkuelajiksi toisin kuin esimerkiksi keihäänheiton ja painin.
Minusta on mukava kun ottelun voittaa omasta mielestäni paremmin pelannut joukkue olkoon sitten häviäjä vaikka Suomi.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Brasilia, ain vain hyvässä ja pahassa. Ruotsin maalillaan upottanut mies on Urheiluruudun mukaan syntynyt tuossa maassa. Espanja ja Italia kielinä lienevät hieman sukua toisilleen. Ottelut ovat ihmeellisä, pelaajat pelaavat myös tunteella. http://www.iltalehti.fi/jalkapallon-em-2016/201606... Kannattajat tämän päivän toisessa pelissä vielä ihmeellisempiä. http://www.iltalehti.fi/jalkapallon-em-2016/201606...

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Ei voi kuin ihailla ruotsalaista hyväntahtoisuutta. Pitkään sotimatta ollut kansa ei edes lauo vastustajan maalia kohti, vaikka mikä olisi. Tasapeli skulle vara kiva, mut ei tappiokaan paha ole. Kunhan ei tarvitse laukaista. Vierasperäinen Zlatankin on asian tärkeyden, ruotsalaisen korrektiuden demokraattisen ytimen vihdoin ymmärtänyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jähmetyin ihmettelemään, miten Zlatan onnistui ampumaan yli maalin kun maaliin oli matkaa vaivaiset viisi metriä?

Lähes yhtä taitava suoritus kuin Ronaldon rangaistuspotku Itävaltaa vastaan. No Ronaldo osui sentään tolppaan, siinä missä Zlatan ampui selvästi yli maalin.

Tämän blogin suosituimmat