Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Lohtu Meksikon tappiosta

Tänään on tullut monta kertaa mieleen Mikko Kuustosen laulun kaktusviina. Olen koko päivän yrittänyt päästää eilisen Meksikon tappion yli. Olen koittanut jaksata, että se on vain jalkapalon elämää. Ellei nyt, ehkä sitten neljän vuoden päästä on sitten Meksikon vuoro jatkaa voittokulkuettaan.

Se oli vain kauniista katsottavaa, kuinka Meksikon pojat tekivät vaihtoja. Pallo kulki pelaajalta toiseen sulavasti.  Meksikolaiset varoivat kovasti rikkoa jopa provosoivan Arjen Robbenin pelin siinä onnistumatta, ainakin tämän portugalilaisen tuomarin mielestä. Näin hollantilaiset saivat rankkarimaalinsa ja ainakin minua ottaa päähän.

Jos näin on käynyt, pohjolan vilpoisassa kesässä voitte kuvitella, miten Meksikossa on käynyt. El Universal-lehden etusivuilla vannotaan, että tuomari (häntä kutsutaan pillin herraksi) itse varasti voiton hollantilaisille. Tiedän, että Robbenin fanit ja Hollannin kannattajat eivät tuota väitettä siedä. Onnittelut, muuten!

Arvelen, että valitettavasti Meksikossa moni on tarttunut tuohon meksikolaiseen juomaan. Terveellisempi tapa lohduttaa itseään on kuunnella musiikkia, vaikkapa Kuustosen kaunis Kaktusviinaa. Laulusta tulee Meksiko mieleen.:

https://

tai tässä:

https://www.youtube.com/watch?v=2ruc2IKbrWM

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nigeriakin putosi, lohduttaako edes se?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ana Maria

Kulttuuriero urheilussakin on valtava. Tunnustan, että en ole katsonut yhtään ottelua, ainoastaan uutisvälähdykset. Toki kuulin Suarezin puruhommat ja joitakin vilppejä.
Siitä huolimatta, että minua ei kiinnosta, se on korkella tasolla hienoa katsottavaa.
En viitsi soittaa Saksaan mexicolaiselle vävylleni koska, jos tuon sanon, saisin kuulla kunniani.

Käyttäjän amgs kuva

Ari, myötätuntoni on nigerialaisten ja algerialaisten puolella. Ehkä ramadan auttaa heidät kolhun yli. Kirjoituksessa halusin tuoda esiin niitä suuria tunteita, joita jalkapalloon liittyy ja jotka myös Heikki Karjalainen aistii. "Pelasimme kuten ei koskaan ennen, mutta hävisimme kuten aina..." Näin kirjoitti minulle Meksikossa asuva kaveri.

Toinen seikka on se tosiasia, että jalkapalloon liittyy myös epämiellyttäviä lieveilmiöitä, kuten alkoholin käyttö. Varsinkin jalkapallomaissa baarit ja ravintolat ovat täynnä asiakkaita ja kavereiden kanssa katsotaan kisaa kaljatuoppi kädessä. Olisi mielenkiintoista nähdä MM-kisojen jälkeen, kuinka moni jää jalkapallon fanittamisen koukkuun ja kuinka moni alkoholijuomien koukkuun.

Suárezin tapaus on paisunut kuin pullataikina, eikä edes Uruguayin presidentti José Mujica auta asiaa. Eilen hän oli lentokentällä Suárezia odottamassa ja siellä haukkui Fifan johdon pataluhaksi. Populismia toki. Jalkapallofani-uruguaylaiset tukevat Suárezia ja presidenttikin sen tietää hyvin. Erheistä ei "oikeudenmukainen" presidentti puhu!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Algeria taisteli loppuun saakka, mutta eihän he voineet saksalaisille juurikaan mitään, vaikka tiukoilla heitä pitivätkin.

Käyttäjän amgs kuva

Kyllä. Nyt Sveitsin puolustus on kuin muuri. Argentiinalaiset taistelevat kovasti. Pitää sanoa, että Messi ei ole sellainen kaveri joka filmaamalla hankkisi omalle joukkueelle rankkaripaikkoja. Hieno pelaaja!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vahvakin muuri murtuu, kun Angel tekee maalin.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

Tuo mies on nyt argentiinalaisten enkeli. Alla olevan linkin kirjoituksen mukaan Messi sanoi, että ajatteli ampua itse, mutta sitten näki Di Maríaa ja teki siirtonsa hänelle. Yrittivät kovasti. Fifan tilastojen mukaan argentiinalaiset ampuivat yli 20 kertaa!!! Sveitsillä oli myös epäonni lopussa.
http://canchallena.lanacion.com.ar/1706240-asi-fue...

Tässä tämä Vatikaanin Twitteristä. Kerrotaan, että Paavi ei ehtinyt katsoa peliä ja siksi näyttää hermostuneelta. :)

https://twitter.com/PCCS_VA/status/483930744893751...

Tämän blogin suosituimmat