Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Brasilian kisat kotona

Tämä vain siksi, että itse halusin saada lisää tietoa Brasilian metrolakosta. Tietojen etsinnän seurauksena tässä sitten ollaan:

Pari yötä vain Brasilian jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen alkuun. Nämä ovat historian 20. Kisat. Brasilia ja Kroatia kohtaavat avausottelussa 12.6.2014. Kisat päättyvät 13.7.2014.

Kuten kirjoitin edellisessä kirjoituksessa, kisoihin on mennyt runsaasti brasilialaisten rahoja. Mellakoinnin, mielenosoitusten ja lakkojen lisäksi suurin haaste näyttää tällä hetkellä olevan brasilialaisten toistaiseksi matala jalkapallointo. Lukuisten tiedotusvälineiden mielestä se on merkittävää ja jopa outoa jalkapalloa ihannoivassa maassa.

Toisin kuin edellisten kisojen yhteydessä, kaduilla ja autoissa ei näy vielä kansan kisailoa. Ei siis ihme, että jopa maan presidentti Dilma Rousseff viimeisissä julkisissa puheissa on kannustanut brasilialaisia iloitsemaan järjestämistään kisoista. Täältä kaukaa ymmärrän toki, että febeloissa ja elämän polkemissa brasilialaisissa presidentin kannustuspuheet eivät vain saa vastakaikua. Päin vastoin. Noiden ihmisten prioriteetit ovat muualla kuin kiiltävissä stadionien penkeissä. Näin vaikka vallassa olevan puolueen edustajat väittävät, että protestit ovat opposition masinoimia! Mielenosoittajia on pidätetty ja osa (Sao Palossa 40 työntekijää) menetti työpaikkansa, koska he vaativat palkankorotuksia! Samalla Amnesty International on huolissaan mielenosoittajien kohtaloista. Heitä saatetaan syyttää terrorismista! Henkisesti kisoja järjestetään haastavissa oloissa.

Kaikesta huolimatta Brasiliaan odotetaan noin 600 000 kisaturistia ja joukkueet ovat vähitellen saapuneet. Kisoihin osallistuu joukkueita 32 maasta (Bosnia-Hertsegovina on uusi MM-kisoissa), joita on jaettu kahdeksaan lohkoon tai ryhmään. (Ennakkosuosikki on Brasilia).

Jokaisessa joukkuessa on 23 pelaajaa. Tässä lyhyt lista tunnetuimmista pelaajista: Cistiano Ronaldo (Portugal), Lionel Messi (Argentiina), Andrés Iniesta (Espanja), Mario Balotelli (Italia), Mazut Ozil (Saksa), Neymar (Brasilia), Luis Suárez (Uruguay), Victor Moses (Nigeria), Joel Campbell (Costa Rica), ym. Tässä linkissä on laajempi lista pelaajista.

Kisakaupunkeina ovat Belo Horizonte, Brasília, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador ja São Paulo.

Suomalaisia Brasilian MM-kisoissa

Vaikka Suomen maajoukkue ei pelaa Brasiliassa, muutama suomalaista on järjestelyissä mukana. Aamulehti: "Vaikka Suomen maajoukkue tunnetusti ei vieläkään ole arvokisoissa mukana, on Suomi ja Palloliitto näkyvästi edustettuna MM-kisoissa.

Lennart Wangel toimii pääkoordinaattorina Fortalezassa ja on näin kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ylin operatiivinen edustaja tuolla ottelupaikkakunnalla.

Sami Terävä on mediaeksperttinä eri ottelupaikkakunnilla, ja maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on arvovaltaisen teknisen delegaation jäsenenä raportoimassa joukkueiden valmennukseen liittyvistä asioista. – Tällaiset pestit tarjoavat tietysti itse henkilöille kasvun ja kehittymisen paikat. Meidän suomalaiselle jalkapallollemme pestit avaavat kaikki tiedon ja vuorovaikutuksen mahdollisuudet globaalin jalkapalloperheen kanssa, itse Etelä-Afrikan MM-kisojen 2010 turnausjohtajana toiminut Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja sanoo."

Olisivat voineet ottaa tämän yli-innokkaan toimittajan mukaan! :) Television kautta näkee hyvin tärkeimmän, eli pelit, eikä altistu Brasiliassa kohtaaviin varoihin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän amgs kuva

Kuuntelin ja katsoin Espanjan televisiosta mitä brasilialainen legenda Pele ajattelee joukkueista . Hänen mielestä euroopasta Espanja ja Saksa ovat todella hyviä ja Latinalaisesta Amerikkasta Argentiina ja Chile, joka on hyvin nopea!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset