Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Jääkiekko televisioon!

  • Jäät lähtevät peloiltakin!
    Jäät lähtevät peloiltakin!

En ole jääkiekon fani, mutta nyt kun Tampereen Tappara ja Porin Ässät kamppailevat mestaruudesta, olen toisella korvalla kuunnellut selostuksia. Hauskoja, eläviä, mutta harmiksi pelejä ei näy yleisemmiltä televisiokanavilta. Miksi? Kysyn, koska en tiedä.

Jääkiekko on Suomessa kuin vaikkapa jalkapallo Espanjassa ja Italiassa. Lapset voisivat katsoa sitä ja innostua jääkiekosta. Aikuiset jotka pitävät jääkiekosta, ansaitsevat katsoa sitä. Tämä on vain yhden ihmisen mielipide. Kiekko televisioon! Kiitos!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Taisto Merilä

Sallitko lievää sarkasmia? Lätkää olisi nimittäin kiva ampua kohti telkkaria, harjoituksena. Joku vanha mustavalkoinen matkatelkkari olisi siihen tarkoitukseen hyvä. Ei tarvitse olla edes kuvaputkea. Isommat seinämallit sitten aloittelijoille.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Laakase kaukaa se kiekko siihen vanhaan putkitelkkariin, ettei tule lentävistä sirpaleista suurempia vammoja:)

ps. Muista suojalasit.

Käyttäjän amgs kuva

Ok -:) ja toivottavasti et tee noin. Minua kiinnostaa tietää miksi ei otteluja näytetä televisiossa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Eilen kävin kyläilemässä kodissa, jossa vielä on tvtv ja näin mainoksen, että ilmeisesti ensi kausi nelosella. Ei juuri kiekko kiinnosta, joten en ala tutkimaan sen tarkemmin.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Tuleehan sielä JIM-kanavalta ns köyhien versio klo 22 peli-iltana
Jos ei varaa ostaa kanavapaketteja niin sitten näin

Täytyy vain pitää itsensä poissa TV:n, netin ja radion äärestä niin ei pääse mikään näistä pilaamaan tunnelmaa kertomalla tulosta

Tietysti toivoisin että lähettäisivät kaikelle kansalla livenä
Kun nyt sitten ei niin ei

Epäilen että näyttävät näkyvyyden takia nytkin
Voi olla ettei kanavapaketeilla ole ihan älyttömästi katsojia
Itseä niissä jurpii se että kun olisi rahaa ottaa moinen ei ole aikaa ikinä katsoa ja toisinpäin jummalaade

Käyttäjän amgs kuva

"Tietysti toivoisin että lähettäisivät kaikelle kansalla livenä
Kun nyt sitten ei niin ei." Johtuisiko rahasta? Kaverini epäili, että koska Turku ja Helsinki eivät ole finaalissa mukana! -:)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Aika pitkään sieltä on tullut noita jo satunnaisia jälkilähetyksiä
En jotenkin usko sen riippuvan kuka pelaa vaan siitä että koettavat saada lisänäkyvyyttä noilla sitten kun kanavapaketettien tilaajia ei riitä

Itse olin kyllä jo luopunut jääkiekkoaddiktiosta lähes kokonaan kun
MTV3 lopetti omat lähetyksensä
Hieman oli vieroitusoireita mutta ohi menivät

Nyt sitten näillä mitä ilmaiseksi tulee tai no

NHL matseja voi katsoa useasta paikasta netin kautta ilmaiseksi

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Nelosella on koekäytössä nettiversio (Ruutu.fi) josta pelin voi katsoa pankkitunnukislla yhden euron hintaan.
Olen kaksi peliä katsonut, ja hyvin on toiminut.

Kopsaan tähän kommenttini, jonka kirjoitin valtakunnan ykkös-jääkiekkofoorumiin nyt aamulla:

Tappara oli huono eilen. Erittäin huono.
Tappara on nyt kaksi kertaa ollut Porissa huono, ja Ässät Tampereella hyvä.

Molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa, mutta Tappara ainakin osittain onnensa avulla.

Tappara siis Porissa huono,- ja Ässät Tampereella hyvä.
Tämä ei voi olla näkymättä mestaruuden tavoittelussa, jos peli näyttää samanlaiselta.

Tapparan mahdollisuus on kotiedun pitäminen, koska en usko sen voittavan Porissa yhtään ottelua. Sekin vaatisi vielä "onnekkaita" voittoja kotona, koska Ässät ei lopeta hyvää pelaamistaan Tampereella.

Ässillä paremmat mahdollisuudet voittaa Tampereella, kuin Tapparalla Porissa.

Tosiasiat on tunnustettava. Ässät ollut tähän mennessä parempi, tehokkaampi, yritteliäämpi,- ja osaavampi joukkue.

Varaudutaan siis hopeaan joka sinänsä on "uudelle Tapparalle" ensimmäisenä valmennusvuonna huippusaavutus.

Käyttäjän amgs kuva

Kitos tästä tiedosta!: "Nelosella on koekäytössä nettiversio (Ruutu.fi) josta pelin voi katsoa pankkitunnukislla yhden euron hintaan.
Olen kaksi peliä katsonut, ja hyvin on toiminut."

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ai nyt tämä mahdollisuus siis viimein on
Ihmeen vähän mainostettu tai sitten katson liian vähän telkkaria kun
en ole ollenkaan huomannut

Olen tälläistä odottanut juuri sen takia ettei tarvitse sitoa itseään mihinkään kanavapakettiin ja Urho TV:n vastaava oli kalliimpi ja ei usein edes toiminut (kuulin kavereilta) joten sitä en edes testannut

Ehkä sen dollarin voisi sijoittaa
Siinä ja siinä kylläkin
Kelpaavat nuo jälkilähetyksetkin kunhan vain pitää itsensä uutispimennossa

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Olen lopen kyllästynyt urheiluohjelmiin pääosin niiden ennakko-odotusten lataamisiin (toimittajat) ja niiden selostusten ääliömäisyyteen. Urheiluohjelmien massiivisuuden suhde moneen muuhun paljon tärkeämpään aihepiiriin on käsittämättömän hallitseva( sanoo entinen aktiiviurheilun moniottelija ). Ehdotin YLE1 päällikölle urheiluohjelmien siirtämistä omalla kanavalleen, ettei ainakaan meikäläisen "äärimmäisen sivistävä kuten sydämen asialla" joutuisi aina siirron kohteeksi moisen urheiluhömpän vuoksi. Mitä enemmän tätä hömppää on, sitä enemmän kansan kunto rapistuu pizzan, cokiksen ja sipsien ollessa TV-urheiluruokaa.

Käyttäjän amgs kuva

Makunsa kullakin. :) Eihän jääkiekkofinaalisarjoja ole joka päivä ja siksi moni haluaisi katsoa ne televisiosta. Muuten, Tapparalla tänään on tiukka paikka. Onnea!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Katsomattakin on selvää, että Tapparan täytyisi voittaa. Paljon jännempää on mennä kalaverkoille katsomaan sitä odotuslatausta täynnä olevaa mahdollista taimenta. Toivottavasti tuo mainitsemani "sydämen asialla" meni huumorin piikkiin.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Kyllä, olen samaa mieltä. Kaiketi Suomen Mestaruus ja sen ottelut pitäisi olla jokaisen katsottavissa ilman eri maksua.

Vaikka olen enempi jalkapallon kannattaja, niin haluaisin katsoa myös jääkiekkoa ja etenkin loppuottelut. En ole kuitenkaan niin innokas, että lähtisin ajamaan paikanpäälle joka peliin. Pääkaupunkiseudulla tuli sentään talven aikana käytyä muutaman kerran.

Joten, kaipaan niitä televisioon, mutta kaikki ovat maksullisten korttien takana ja niistähän ei ota selvää millä näkee kaikki ottelut, vai näkeekö.
Yksi mainostaa, että katso kaikki ottelut 19.90 ja toinen, että heillä on yksioikeus kaikkiin loppuotteluihin 21.90. Kumpi pitää paikkansa ja näkyykö kumpikaan asunnossani, joka on liitetty tietyn operaattorin verkkoon kuitukaapelia käyttäen.

Kaikki tämä hämminki johtuu siitä, että YLE saa rahat verovaroista. Muut joutuu raapimaan taloutta kasaan mainostuloilla. Mainosrahoitteisilla ei ole varaa näyttää melko pienen katsojakunnan mieliohjelmaa (Suomessa on vain 5.2 milj. asukasta)ilman korttimaksua. YLE taas joutuu sotkeutumaan vähän kaikkeen, joten se ei voi laittaa rajallisia rahojaan kalliisiin oikeuksiin. Olympia ja Maailmanmestaruus-kisat yleisurheilun ja talvikisojen puolella on luvattu näyttää. Enää ei ole varaa Formuloihin eikä edes kotimaiseen jääkiekkoon eikä jalkapalloon. Puhumatta, että perustettaisiin oikea Sport-kanava, jossa näkyisi kaikki merkittävät urheilutapahtumat joille tiedetään Suomessa olevan kannatusta.

Oli se vaan mukavaa, että viimeksi katsottiin Slovenian taivaskanavalta jääkiekon MM-ottelut ja netistä tuli suomekielinen selostus. Meitä oli uima-altaalla isompi joukko ja tietenkin oma baari. Kesken ensimmäisen ottelun, jouduimme hankkimaan toisen ison telkkarin, kun aina oli jonkun pää edesssä. Grilli kärysi ja naapurin Marokosta muuttanut perheenisä tuli meille uhoamaan, että hän kutsuu poliisin, jos meteli ei lopu. Kun tätä oli jatkunut viikon verran oli hänkin joukossa mukana ja hänelle piti selittää sääntöjä. Me olimme hankkineet luvan metelöidä klo: 24:00 saakka. Ei onnistuisi Suomessa, ei millään. Urheilun vuoksi saa Espanjassa luvan jääkiekkoonkin, vaikka luvan myöntänyt ei varmaan ollut katsonut eläessään yhtään ottelua. Hän tiesi kuitenkin, että sitä harrastetaan Kanadassa ja Pohjoismaissa, mutta ei ymmärtänyt miksi sitä televisioidaankin:)

Niko Koivisto

Porin Ässät ja Tampereen Tappara pelastavat SM-liigaa parhaillaan, minkä Helsingin jokeripokerit ja hifkipifkit oli typeryyksillään tuhoamassa.

Aivan huikaisevaa jääkiekkoa ja draamaa piisaa niin, heikompaa hirvittää. Uskomattomia loppuratkaisuja, aivan käsittämättömän kovaa taistelua kiekosta ja upeat maalivahdit! On todella surullista, ettei tätä fantastista finaalisarjaa tämän enempää hehkuteta. Kun pääkaupunkiseudun seurat ei tällaiseen pysty, niin media vaikenee. Sitten kun tapahtuu jotain ylilyöntejä ja muuta shittiä, niin heti on kukkahattutäti-armeija heristelemässä sormeaan ja kieltämässä koko lajia.

Huomenna olen etu-oikeutettu, kun pääsen Isomäen seisomakatsomoon kokemaan jotain aivan huikeaa. Suomalainen jääkiekko näyttää parastaan Isomäen hornankattilassa, jossa 6500 työtöntä hitsaria ja vankikarkuria pistää infernon tulille!

Kaj Kunnas sen eilen radiossa kiteytti:

"On jo melkein stondis, kun miettii keskiviikon finaalia!"

Ari Toivonen

Syy miksi finaalit eivät näkyneet ilmaiskanavilla olivat täysin Nelosen (tai liigan, joka jätti tv-sopimukseen sellaisen porsaanreiän, että Nelonen pystyi siirtämään nuo ottelut maksukanavilleen). Kun alunperin nuo tv-oikeudet jaettiin niin tarkoitus oli, että Canal+ (jolla alunperin nuo oikeudet olivat, mutta menettivät ne kilpailusyistä Urholle) saisi näyttää kaikki matsit miinus välierät ja finaalit ja 1 matsi per kuukausi, jotka annettiin puolestaan Neloselle, (jotta nuo näkyisivät ilmaiskanavilla), mutta Nelonen siirsi lopulta nuo maksukanavilleen, jonka takia nyt viimeiset kolme kautta välierät ja finaalit eivät ole näkyneet suorana ilmaiskanavilla.

Ensi kaudelle kaikki tv-oikeudet siirtyvät Neloselle ja käsittääkseni liigan puolesta on oltu tarkkoja tuon suhteen ettei samaa kävisi, joten ensi kaudella nuo ratkaisumatsit pitäisi näkyä ilmaiskanavilla.

Toivottavasati ei ole liian sekava viesti.

Tämän blogin suosituimmat