Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Mantelinen raparperipaistos

  • Pihalta pöytään.
    Pihalta pöytään.
  • Mantelinen raparperipaistos
  • Mantelinen raparperipaistos
  • Mantelinen raparperipaistos
  • Mantelinen raparperipaistos
  • Mantelinen raparperipaistos

Kuten jokainen teistä, olenhan minäkin laittanut ruokaa. En kuitenkaan siitä tee numeroa, koska en ole koskaan ajatellut, että ruoan valmistaminen olisi sellainen asia, joilla pitäisi kilpailla tai kerskua vaan ruokaa tehdään tunteilla miettien niitä, joille ruokaa tarjotaan.

Tietenkin kiltti tai/ja hyviä tapoja tunteva ihminen kiittää ja kehuu ruokianikin. On kuitenkin yksi kokkausalue, joka minussa herättää intoa, mutta kenties siksi, että useiden vuosien kokemuksella olen huomannut, että ihmiset pitävät luomuksistani ja ne on piirakat, suolaiset ja makeiset.

Anoppi opetti minulle kuinka esimerkiksi mustikka- ja sienipiirakoita tehdään. Hän rakasti niitä.

Tämä ei ole ollut kokkausblogi, mutta kevään kunniaksi ja koska kenties joku lukijoista ehkä tarvitsee kevätjuhlien alla jauhottomia leivonnaisia, niin laitan se tähän.

Mantelinen raparperipaistos

1 litra raparperipalasia

100 grammaa tummaa sokeria

1 desilitra vettä

Laitta kaikki ainekset kattilaan ja keittää kunnes raparperipalat pehmenevät. Ota raparperit pois vedestä. Laita raparperit voidetulle piirakkavuoalle.

Sekoita harukalla kulhossa:

75 grammaa laktoositonta margariiniä tai voita

100 gramma tummaa sokeria

100 grammaa mantelijauhoa

Kaada seos tasaisesti raparperien päälle ja laitta vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista 15-30 minuutia.

Tarjoile vaniljajäätelöllä tai kermavaahdolla.

Espanjaksi: Ruibarbos al horno

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.