Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Aprillipilat pääsiäissuunnuntaina

 • Ostin kaupasta pasha, mutta se oli kuin sulannutta jäätelöä!
  Ostin kaupasta pasha, mutta se oli kuin sulannutta jäätelöä!
 • Aprillipilat pääsiäissuunnuntaina
 • Tyrnikeitto.
  Tyrnikeitto.
 • Tyrnivispipuuro.
  Tyrnivispipuuro.

Kun kiirastorstaina kysyin suomalaisista pääsiäisherkuista olin melko varmaa, että suklaamunat olisivat arvossa. Näkeehän niitä kaikissa kaupoissa. Ei saisi olettaa muiden puolesta koska varsinkin makuja on monenlaisia.

Lammas tai karitsa taisi olla vapaavuorolaisten kommentoijien mielestä pääsiäisherkuista paras. Toisena sijoitui suklaamunat, kolmantena mämmi ja sitten pasha.

Samoja herkkuja on löytynyt myös meidän ruokapöydästä, mutta toisaalta marjaihmisinä kun olemme, tänä pääsiäisenä olemme nauttineet myös tyrneistä. Tyrnikeitto vaniljajäätelön kanssa on taivaallista. Eilen oli tyrnivispipuuron vuoro. Uum. Tyrnijälkiruoissa värikin sopii erinomaisesti pääsiäispöytään.

Olemme nyt jo varsinaisissa pääsiäispäivissä ja nyt on juhlahetki. Tänään on myös aprillipäivä. Heti aamulla luin Nurmijärven uutisista aprillipilaa Klaukkalan keskustassa sijaitsevan vuoren uumeniin rakennettavasta parkkiluolasta. Parkkiluolan sijaista siihen vuoren huippuun voitaisiin rakentaa näköalan ravintola! Noh, se on nurmijärveläisten asia se kuinka saataisiin turisteja sinne.

En muista tehneeni koskaan aprillipiloja vaikka viime vuonna välillä olen väittänyt hassuja asioita Facebookissa. Sen sijaan lapset ovat tehneet minulle aprillipiloja ja onneksi tänä aamuna en saanut appelsiinimehulla maustettua kahvia! Kerran yksi lapsista oli laittanut mehua maitotölkkiin!  Nyt naurattaa, mutta siinä aamuna nauroin vasta kun olin toipunut shokista. Lapsilla oli hauskaa kun näkivät naamaani.

Ilman muuta, olisi mukava lukea millaisia piloja olette tehneet tai teille on tehty.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Descubriendo Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eilen lenkillä keskustelimme aprillipiloista. Serkkuni mies oli yrittänyt aprillata vaimoaan, joka hetken kuulemaansa ajateltuaan kuitenkin totesi, että hän oli nähnyt kissan naapurin katolla jo aikaa sitten. Pila meni pieleen. Samainen mies toivoi, että vaimo aprillaisi hänen veljeään, kun tapaavat pääsiäisaterialla. Sellainen kun oli ollut kotona tapana. Molemmat totesimme, että enää ei taida olla aprillipiloilla sijaa, kun tuokin aprillaaminen sitten unohtui.
Joko enää ei keksitä hyviä piloja tai emme enää usko niin herkästi siihen mitä kuulemme. Lapsuudessa oli toisin.

Käyttäjän amgs kuva

Pila onnistuu silloin kun ihminen ei muista merkkipäivistä mitään, muuten hän valmistautuu ja epäilee. Lapset osaavat ja ilo on pienestä kiinni. :)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

On harvinaista oman muistini mukaan, että aprillipäivä on pääsiäisenä. Tämä omalta osaltani latisti aprillausta, mutta pääsiäinen sujui hyvin. Nautin mämmiä vaniljakastikkeen kera, mutta koska se on niin ravintopitoista, jätin muut pääsiäisherkut muille päiville näinä viikkoina.

Tyypillinen suomalainen aprillipila on ollut, kun lähetetään joku lapsista tai lapset lainaamaan naapurilta jotakin hassua vehjettä, jota ei ehkä edes oikeasti ole olemassa. Siinä oli sitten hauskanpitoa koko kylälle koko päiväksi.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset