Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Syyrialainen ruokaresepti

Etsin reseptejä ja löysin yhden. Samalla luin kuinka yksi syyrialainen nuori on ponnistanut eteenpäin.

Minusta jo se, että nuori uhmaa kuolemaa ja lähtee etsimään parempaa tulevaisuutta, kertoo ihmisen tahdosta kehittyä ja kehittää yhteiskuntaa.

Suomi tarvitsee nyt uusia hyviä ideoita ja intoa toteuttaa niitä yhteiskunnan hyväksi. Tässä hyvä esimerkki:

 

Helsingin Sanomissa kerrotaan siitä kuinka kokin ura ei ollut Mazen Al Khadourille kuitenkaan itsestäänselvyys. Hän opiskeli toimistoesimieheksi ja haaveili lentäjän urasta. Suomesta oman alan töitä ei löytynyt, joten oli keksittävä muuta. Ystävä kannusti taitavan ruuanlaittajan kokin hommiin.

Al Khadour aloitti oppisopimuksella Café Engelissä. Suomalaiset klassikkoruuat saivat lisämausteita uuden kokin käsissä: Al Khadour lisäsi lohikeittoon sahramia ja ryyditti pinaattikeiton sitruunalla ja korianterilla. Asiakkaat olivat mielissään.

Al Khadour työskenteli helsinkiläisravintoloissa vuosia, kunnes tuli aika toteuttaa vanha unelma. Hän matkusti vuonna 2009 Yhdysvaltoihin, opiskeli vuodessa lentäjäksi ja palasi Suomeen tutkinnon kanssa. Todistus on kehystettynä olohuoneen seinällä.

Suomessa Al Khadour palasi kuitenkin ruuan pariin. Hän on pari vuotta pyörittänyt syyrialaista ja libanonilaista ruokaa tarjoavaa pitopalvelua. Tammikuussa hän perusti Bulevardille Lähi-idän katuruokaa tarjoavan Levant-kasvisravintolan.

Lentäjän työt saavat odottaa edelleen.

 

Opiskelu kannattaa aina.

Linkin lammas jogurttikastikkeessa on varmasti hyvä.  Jos tiedät jostakin muusta syyrialaisesta ja irakkilaisesta ruokareseptisäa, laittaisitko tähän. Kiitos!

Katsoin joitakin espanjankielisiä resepteja ja paitsi jogurtti, myös riisi, munakoiso, kikherneitä, paprikoita, ym, ym ovat osia syyrialaisesta ruokakulttuurista. Tässä espanjakielisessä linkissä on Muhammara, joka on paprikasta ja pähkinöistä tehty muhennos.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ana, käyttääkö paljonkin hirvikärpäsiä?

= kokeilehan linkkejäsi :))

Käyttäjän amgs kuva

Hups. :) :) Olin kertonut espanjankielisella sivulla tuosta ötökästä! :) Kiitos!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nyt vaikuttaa maistuvammalta :)

Netissä on syyrialaisia reseptejä, mm.:

http://www.cooks.com/rec/doc/0,1-1,syrian_food,FF....

kakuissa on c. = cup, tässä jenkkimittojen muunto:

http://www.kotikokki.net/tietoa/muuntomitat

-------

PS. stemmakohan tuo muunto, tässä ei ole ihan samoin:

http://www.leila.se/husmorstips/omvandlingstabell/...

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #3

Kiitos linkeistä! Eilen lainasin kirjan, jonka nimi on Snackistan, löytöretki Lähi-Idän keittiöihin. Uuum... pitää maistaa noita herkkuja. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Onko siinä libanonilaisia kakkuja? Meillä oli jenkkilästä kesän vaihto-oppilas, jonka isä oli sieltä. Viihtyi hyvin, oli saman ikäisiä tyttären kavereita. Halusi sitten paistaa kaikille täytekakun ja kysyi onko tomusokeria, ja olihan sitä paketti. Ei riittänyt, haki kaupasta toisen kuorrutukseen ja väliin. Sanoisinpa että tulos oli makea, kukaan tytöistä ei ottanut lisää :)

Olen muuten ostanut Pariisissa katukaupasta arabialaisia makeisia, eikä sokeria oltu säästelty niissäkään.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #5

Lähden kohta ajelemaan kohti Nurmijärveä. Vastailen nopeasti. Tässä on pari libanonilaista reseptia: libanonilainen kala-sitruunapiirakka ja libanonilainen katupizzaleipä. Melkein kirjan alussa on sellainen resepti kuin paahdetut sitruuna-sahramimantelit. Näyttävät hyviltä! :)