Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Macuá

  • El macuá.
    El macuá.
  • Macuá

Vuonna 2006 el macuásta tuli Nicaraguan kansallisdrinkki. Silloin Nicaraguan tunnettu likööriyritys ja muiden tunnettujen firmojen järjestämässä kilpailussa el macuá selviytyi voittajaksi.

Juoman nimi tulee paikallislinnusta (Panyptila cayennensis). El macuá kuuluu pääskysiin ja nicaragualaiset rakastavat laulunsa ja linnun nimi esiintyy monissa kansan tarinoissa.

Vuonna 2009 yhdysvaltalainen sanomalehti Washington Post julkaisi juoman reseptin. Julia Ewan kirjoittaa: ” El Macua is light, tart and only a bit sweet: the perfect drink for a warm afternoon.”

Tässä melko yksinkertainen resepti:

2 osaa vaaleaa rommia, (Ne, jotka ovat käyneet Nicaraguassa tietävät erikoisesta sokeriruokokukasta. Tässä ei mainosteta mitään). Jos haluaa alkoholitonta, voi sekoittaa soodavettä tai sprittiä.

2 osaa guavamehua

1 osa sitruunamehua (alkuperäisessä reseptissä on saman verran appelsiinimehua

Sokeria

Jäätä

Sekoita yhteen ja tarjoilee. Ravistele, jos siltä tuntuu. Tarjoile korkealla lasilla ja koristelee appelsiinirenkaalla.

Linkki espanjankieliselle sivulle, jossa kuvia juomasta.

 

http://www.tragonacional.com.ni/Principal.htm

Mikä on Suomen kansallisjuoma? -Tässä olisi haaste suomalaisille baarimikoille, jos virallista kansallisjuomaa ei ole vielä olemassa.

Macuá-sanasta sen verran, ettäc äänny k:na ja sanapaino viimeisella a: lla. Sano makua laulaen. :)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

 

El macuá

En el año 2006 el macuá se convirtió en el trago nacional de Nicargua. Algunas empresas de renombre del país, entre las que se encontraba la licorera, organizaron un concurso de tragos. El macuá salió como vencedor.

El nombre de la bebida obedece a la de un pájaro muy popular en el país, el macuá (Panyptila cayennensis). El macuá es un tipo de golondrina y su canto es muy popular en el país. Además este pájaro aparece en diversos cuentos e historias populares.

En el año 2009, el diario norteamericano Washington Post publicó la receta del macuá. Julia Ewan escribe: “El Macua is light, tart and only a bit sweet: the perfect drink for a warm afternoon.”

Aquí la receta original:

“1/2 oz de ron
1 oz de jugo de guayaba
1 oz de jugo de naranja
1/2 oz de jugo de limón
1/3 oz de sirope
1 rodaja de naranja

Que yo sepa, en Finlandia todavía no existe un coctail reconocido como trago, coctail o bebida nacional. Mientras lo encuentran, pueden, po ejemplo, festejar el Día de la Independencia (6.12.) con este trago. También lo pueden hacer sin alcohol, sustituyendo el ron con agua mineral.

¡Feliz Día de la Independencia!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ana, onko tuo suomenkielinen resepti oikein. Jos laittaa 2 osaa rommia ja yhden sitruunamehua; tulee aika topakkaa? Tuossa espanjankielisessä on ½ osaa rommia.

Mielestäni yksi suosittu simppeli suomalainen on vodka puolukkamehulla.

Käyttäjän amgs kuva

Seppo, tärkeintä oli jäänyt pois reseptistä eli 2 osaa guavamehua! Ilman guavamehua ei ole macuáta. Gracias por el señalamiento!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

De nada

espanjalainen sananlasku - refran espanol:

bueno es beber; pero nunca hasta caer

hyvä on juoda mutta ei pöydän alle

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän amgs kuva

Tuosta naurismehusta en tiedä. :)

Käyttäjän amgs kuva

Nyt vasta luin Jaakko Korpi-Anttilan naurismehusta. Macuá on ihan jotakin muuta ja luulen, että sillä ei ole samanlaisia vaikutuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oletko testannut useillakin;) No nimi oli lähes sama maca ja macua, jospa niissä on eri makua?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Eilen annoin maistiaiseksi muutamille samalla kun otin valokuvia juomasta. Koehenkilöt olivat sitä mieltä, että se oli virkistävä. Sisko sanoo, että Nicaragussa juoma on varsinkin nuorten suosiossa.