Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Macuá

  • El macuá.
    El macuá.
  • Macuá

Vuonna 2006 el macuásta tuli Nicaraguan kansallisdrinkki. Silloin Nicaraguan tunnettu likööriyritys ja muiden tunnettujen firmojen järjestämässä kilpailussa el macuá selviytyi voittajaksi.

Juoman nimi tulee paikallislinnusta (Panyptila cayennensis). El macuá kuuluu pääskysiin ja nicaragualaiset rakastavat laulunsa ja linnun nimi esiintyy monissa kansan tarinoissa.

Vuonna 2009 yhdysvaltalainen sanomalehti Washington Post julkaisi juoman reseptin. Julia Ewan kirjoittaa: ” El Macua is light, tart and only a bit sweet: the perfect drink for a warm afternoon.”

Tässä melko yksinkertainen resepti:

2 osaa vaaleaa rommia, (Ne, jotka ovat käyneet Nicaraguassa tietävät erikoisesta sokeriruokokukasta. Tässä ei mainosteta mitään). Jos haluaa alkoholitonta, voi sekoittaa soodavettä tai sprittiä.

2 osaa guavamehua

1 osa sitruunamehua (alkuperäisessä reseptissä on saman verran appelsiinimehua

Sokeria

Jäätä

Sekoita yhteen ja tarjoilee. Ravistele, jos siltä tuntuu. Tarjoile korkealla lasilla ja koristelee appelsiinirenkaalla.

Linkki espanjankieliselle sivulle, jossa kuvia juomasta.

 

http://www.tragonacional.com.ni/Principal.htm

Mikä on Suomen kansallisjuoma? -Tässä olisi haaste suomalaisille baarimikoille, jos virallista kansallisjuomaa ei ole vielä olemassa.

Macuá-sanasta sen verran, ettäc äänny k:na ja sanapaino viimeisella a: lla. Sano makua laulaen. :)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

 

El macuá

En el año 2006 el macuá se convirtió en el trago nacional de Nicargua. Algunas empresas de renombre del país, entre las que se encontraba la licorera, organizaron un concurso de tragos. El macuá salió como vencedor.

El nombre de la bebida obedece a la de un pájaro muy popular en el país, el macuá (Panyptila cayennensis). El macuá es un tipo de golondrina y su canto es muy popular en el país. Además este pájaro aparece en diversos cuentos e historias populares.

En el año 2009, el diario norteamericano Washington Post publicó la receta del macuá. Julia Ewan escribe: “El Macua is light, tart and only a bit sweet: the perfect drink for a warm afternoon.”

Aquí la receta original:

“1/2 oz de ron
1 oz de jugo de guayaba
1 oz de jugo de naranja
1/2 oz de jugo de limón
1/3 oz de sirope
1 rodaja de naranja

Que yo sepa, en Finlandia todavía no existe un coctail reconocido como trago, coctail o bebida nacional. Mientras lo encuentran, pueden, po ejemplo, festejar el Día de la Independencia (6.12.) con este trago. También lo pueden hacer sin alcohol, sustituyendo el ron con agua mineral.

¡Feliz Día de la Independencia!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ana, onko tuo suomenkielinen resepti oikein. Jos laittaa 2 osaa rommia ja yhden sitruunamehua; tulee aika topakkaa? Tuossa espanjankielisessä on ½ osaa rommia.

Mielestäni yksi suosittu simppeli suomalainen on vodka puolukkamehulla.

Käyttäjän amgs kuva

Seppo, tärkeintä oli jäänyt pois reseptistä eli 2 osaa guavamehua! Ilman guavamehua ei ole macuáta. Gracias por el señalamiento!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

De nada

espanjalainen sananlasku - refran espanol:

bueno es beber; pero nunca hasta caer

hyvä on juoda mutta ei pöydän alle

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän amgs kuva

Tuosta naurismehusta en tiedä. :)

Käyttäjän amgs kuva

Nyt vasta luin Jaakko Korpi-Anttilan naurismehusta. Macuá on ihan jotakin muuta ja luulen, että sillä ei ole samanlaisia vaikutuksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oletko testannut useillakin;) No nimi oli lähes sama maca ja macua, jospa niissä on eri makua?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Eilen annoin maistiaiseksi muutamille samalla kun otin valokuvia juomasta. Koehenkilöt olivat sitä mieltä, että se oli virkistävä. Sisko sanoo, että Nicaragussa juoma on varsinkin nuorten suosiossa.

T Piepponen

Nää makukemialliset jutut ovat usein mieluisaa luettavaa.

Kuulostaa sopivan happamalta tuo juoma.Rommi on kyllä petollista matskua.

Likööri-aiheen(viinan) käsittely on siis sallittua palstalla...hyvä juttu tietää kun tässä on vähän liköörimäistä aihetta ollut tekeillä moneen suuntaan ja tullut siinä ohessa pohdittua jotta tohtiiko aihetta täällä käsitellä.

Käyttäjän amgs kuva

Kai alkoholiaiheista saa kirjoittaa, kunhan ei ryhdy mainostelemaan tietystä alkoholituotetta. Tuo on toki vain käsitykseni. En tiedä mitä mieltä US: n väki on asiasta.

Luulen, että moni ei kirjoittelee aiheesta, koska pelkää tulla leimatuksi. Itse pohdin, että onko Suomen poliitikoiden harrastama (holhoava) alkoholipolitiikka vaikuttanut siihen, että Suomesta kirjoitetaan etupäässä vain kielteisesti alkoholiaiheista. Suomalaiset itse näyttävät kovin iloisilta, kun joku tulee sanomaan, että hei te olette juoppoja, teillä ei ole hyviä tapoja alkoholin suhteen jne. Sitten suomalaiset itse kertovat kuinka kaikki on päin honkaan, koska "ei osata juoda". Kielteisyys ja kielteisyys korostuu. Katso kuitenkin kuinka muualla asiat käännetään hyväksi ja nyt piskuiselle Nicaragualle o saatu jotakin, josta on kerrottu jopa kansainvälisesti merkittävässä lehdessä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin juuri ei alkoholi ole se pointti, vaan miten me kiskomme sitä itseemme.

On nurinkurista kieltää viinojen tai viinasten käsitteleminen arkikielessä esimerkiksi viski sanan käyttörajoitus markkinoinnissa.

Pitäisi opettaa juomatapoja, eikä kieltää koko juomakulttuuria, muutamien satojen tuhansien juoppojen takia.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #11

Aina kun luen noista tuhansista juopoista, mietin miten on maissa, jossa tilastoa ei ole tai ei tilastoida niin tehokasti kuten Suomessa. Esimerkiksi Kuuba, Nicaragua ja muut Keski-Amerikan valtiot eivät ole viinimaita. Noissa maissa viinikulttuuri on nuori ja heikko. Sen sijaan olueen ja rommin suosia on ihan eri luokka kuin Suomessa. Kuubassa näin kuinka perjantaisin työn jälkeen kaljaa hankittiin ämpäreissä. Joka ilta kuubalaisissa kaupungeissa näkee ukkoja pelaamassa lautapelejä ja, jos katsot pöydän alle, näet pulloja.

Tällä en tarkoita sitä, että Suomessa kaikki olisi alkoholin suhteen hyvin vaan, että asiat ovat muualla ehkä huonommin ja alkoholiin suhtaudutaan paljon asiallisemmin kuin Suomessa. Kielteisyys voi toimia toisin kuin on tarkoitettu ja ehkä näin on tapahtunut Suomessa. Alkoholi on ollut se kielletty hedelmä ja ehkä siksi se kiehtoo monia. Henkinen lujuus ei synnyt pelon ja kiellon kautta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Voi kuinka samaa mieltä olemme!

T Piepponen

Aivan.

Kulttuuri ilman kemistejä(alkoholikulttuurikin) on eittämättä myös kulttuuri ilman liimaa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset