Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

"Gallo pinto"

Suora käännös otsikosta on "kirjava tai täplikäs kukko ". Se on yksi tunnetuimmista ruuista Nicaraguasta. Se koostuu riisistä ja punaisista pavuista.

Sisältö

2 ½ dl riisiä

5 dl vettä

1 sipuli hienonnettuna

Rypsiöljyä

250 grammaa punaisia papuja. (itse keittäminä tai purkista)

Laitta vesi kattilaan kiehumaan ja lisää riisi. Pane pilkottu sipuli ja öljy paistinpannuun ja paista pehmeäksi. Lisää pavut ja maustaa suolalla maun mukaan. Paista kunnes kuivuu. Lisää keitetty riisi ja paistaa sekoittaen .  Lisää mausteita maun ja mielikuvituksen mukaan.

Tarjoile lihakastikkeen tai munakokkelin kanssa tai tuorejuuston ja jogurtin tai smetanan kanssa.

Nicaraguassa käytetään kuivia papuja (pidät pavut vedessä yön yli ja sitten keität kunnes ovat pehmeitä) eikä purkista.

Muissa Väli-Amerikan maissa käytettään muita papuja ja mausteita.

 

Gallo pinto

Es uno de los platos más conocidos de la cocina nicaraguénse y centroamericana.

Contenido:

2 ½ desílitros de arroz

5 dl de agua

1 cebolla bien picada

Aceite de colza

250 gramos de frijoles o habas rojas. (usa de lata sólo en caso de necesidad)

Pon agua a hervir y agregar el arroz. Pon aceite en una sartén, agrega la cebolla bien picada y fríe la cebolla hasta que esté dorada. Agrega los frijoles a la cebolla y condiméntalos al gusto. Fríe hasta que los frijoles estén secos. Agrega el arroz bien cocinado. Con el gallo pinto se acompaña salsas, huevos revueltos o simplemente queso fresco y jogur natural.,

En Nicaragua generalmente se usan frijoles rojos y en Costa Rica negros.

 

Nyt juhlakaudella, kuten viime vuonna, yritän kirjoittaa tänne joitakin reseptejä espanjankielisistä maista. Ehkä joku haluaa kokeilla ja maistaa kotona jotakin uutta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Gallo Pinto" niin hieno sanayhdistelmä, että ensi kesänä täytyy kehitellä drinkki ja antaa sille nimeksi "Gallo Pinto", joka tarjotaan ennen ao. ruokalajia.

Käyttäjän amgs kuva

Mahdollisesti jo seuraavassa postauksessa kirjoittelen yhdestä drinkistä. Se on jo työn alla. Ehkä ehdin valmistella itse ja ottaa kuvia siitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä antaisin drinkille eri nimen kuin ruokalajille ja se voisi olla papuriisikukon kanssa vaikkapa viherherukkaviiniä ja nimeksi "sabroso codo"!

Eli alkudrinkkinä "maukas kyynärpää" ja pääruokasi "läikehtivä kukko";)

Seppo voisi lisätä tähän vielä suomalaiset perinnekukot.

Salmón polla, Sueco polla, Vendace polla, Carné polla ja Leikkaakò polla?

Käyttäjän amgs kuva

Anteeksi Ari, mutta joissakin maissa "polla" ei ole kovin sovaliaista sanaa. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Siksi se piti sinne monta kertaa kirjoittaakin;) No ei sentään, enhän minä voinut tietää, mutta onhan sellainenkin sana kuin Katso tai Hui kiellettyjen listoilla joissakin maissa.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

Näin on, mutta Ari, oletko muuten opiskellut espanjaa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

En ole opiskellut, mutta jotain on jäänyt korvan taakse. En osaa enää venäjääkään kun on ollut pitkään käyttämättä. Kieli ruostuu, vaikka ei nuolekkaan väärästä päästä;)

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset