Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vauva

Hiljeneekö suomalaisen vauvan itku?

Käytännön ongelmien ratkaisu on tieteen parasta antia. Ensimmäinen elämässämme kohtaamamme suuri käytännön ongelma oli uuden ympäristömme turvattomuus ja epämukavuus, jota vanhempiemme tuskaksi itkimme päivät pääksytysten. Voisiko tiede helpottaa tätä ensimmäistä kärsimystä – ja tulevien vanhempien hermoja – edes vähäsen?

Lastenlääkäri Harvey Karp on kehittänyt menetelmän (Karp 2004), joka perustuu viiteen “rauhoitusrefleksiin”:

Lapsettomuus sattuu - vauvaonnea kaikille!

Tuntuupa mukavalta, kun suomalaismedian otsikot, lööpit ja some-kanavat ovat täyttyneet joukkosurmien ja terroristitekojen jälkeen iloisista vauvauutisista.

Mukavalta tuntuu myös presidenttiparin, Sauli Niinistön ja Jenni Haukion, puolesta. Perheenlisäystä on heillä odotettu ja toivottu jo vuosia. Ja niihin vuosiin on presidentinkanslian tiedotteen mukaan kuulunut myös monia vastoinkäymisiä.

Presidenttiparin helpotus on varmaan suuri. Lapsettomuus nimittäin koskee ja kirpaisee. Siis silloin, kun lapsettomuus ei ole tietoinen valinta.

Hatunnosto äideille

Meille syntyi tällä viikolla toinen lapsi. Esikoinen sai ihanan pikkusiskon, joka joutuu nyt olemaan keltaisuuden (bilirubiini) takia useamman päivän sairaalassa ottamassa hieman valohoitoa. 
Keltaisuus on vastasyntyneillä suhteellisen normaalia ja sitä hoidetaan joko sairaalassa tai kotihoitona. Maksa ei pysty siis käsittelemään bilirubiinia kunnolla. 

Tämä avasi minulle ihan uuden tilanteen isänä.  
Oikeassa elämässä arki menee ihan katolleen, kun se (vaimo) on lapsen kanssa sairaalassa. 

Vauvanpeitto vinoneliöistä – ja miten virkataan erilaisia kolmioita

Viime aikoina on tullut virkkailtua geometrisiä kuvioita. Tässä yksi virkkailujen lopputulos, vauvanpeitto vinoneliöistä. Inspiraation sain Strömsön vinoneliöbolerosta (kyllä, vinoneliöistä voi tehdä vaikka mitä). Lankana oli Novitan Nalle ja koukun koko 3,5.

 

Vauvauutinen

Eilen yksi tuore isoäiti kertoi, että hänellä oli nyt lastenlapsi. Isoäidin naama kertoi ilosta, onnesta. Kuka olisi sellainen ihminen, joka ei pitäisi vauvoista?

Ylen aamutelevision uutislukijan kasvossa näkyi pientä herkkää hymyä, kun hän kertoi, että Ruotsin Victoria ja Daniel saivat pojan. Isä oli kameroiden edessä onnellinen ja liikuttunut.

Harvoin, hyvin harvoin seuraan kuninkaallisten uutisia, mutta Ruotsin Victorian elämä jostain syystä on aina jollain tavoin koskettanut. Ehkä siksi, että hän on jotenkin aito ja taistelija.

Sateenkaaripeitto vauvalle

Sukuun on syntymässä uusi, toivottu jäsen, joten ajattelin tehdä hänelle aivan erityisen peiton lämmittämään talven ajaksi.

 

Mallin keksin omasta päästäni ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Novitan Wool-lankaa oli kaapissa sateenkaaren väreissä omille lapsilleni tekemieni peittojen jäljiltä, joten ajattelin, että miksipä en käyttäisi kaikkia saatavilla olevia värejä. Oranssi lanka on Novitan Florica-lankaa ja fuksianvärinen Novitan Nallea, muut ovat Woolia.

 

Järkyttävää bisnestä, kuva

Bisnes ei tunne mitään vastuuta tarjotessaan vauvojen iPad-istuimia. Onneksi vastarinta on herännyt: 

Babies thrive when they're talked to, played with, and held — not when they're alone with a screen,’ the director of the Campaign for a Commercial-Free Childhood said. 

http://www.nydailynews.com/life-style/baby-seat-ipad-holder-sparks-outcr...

 

Yllättävä keksintö – Meidän lasten lempiamme

Meillä on kotona sen verran ahdas suihkukaappi, että vauvan kylvettäminen on ollut siinä hankalaa. Muutoinkin kylpyhuone on niin pieni, että amme ei ole oikein sinne mahtunut mukavasti ilman, että kaikki on ollut kylvyn jälkeen märkää. Vastasyntynyttä voi kylvettää vaikka lavuaarissa, mutta heti kun vauva vähän kasvaa, hankalaksi on mennyt. 

1-vuotiskakku talvisesongin aineksista

Meillä vietettiin hiljattain 1-vuotisjuhlia. Halusin tehdä pikkusiskon 1-vuotiskakun sesongin raaka-aineista, käytinhän esikoisenkin 1-vuotiskakkuun sesonkituotetta raparperia. 

Mutta mitä on sesongissa tammikuussa? Ensimmäisenä mieleeni tuli se entisajan mainos, jossa mummo vetää lumessa potkukelkalla ja huutaa: “Jaffat tulloo!” – Eli ainakin appelsiini olisi hyvä valinta.

Isi tuunaa: Retropotkareiden uusi elämä

Kerroin aiemmin anopin säästämistä 80-luvun vauvanvaateaarteista. Paidat ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. Myös isin vanhat potkarit ovat hyväkuntoisia ja ihania, mutta jokapäiväisessä käytössä suoraan sanoen aika epäkäytännöllisiä. Niinpä retropotkarit ovat jääneet harmillisen vähälle käytölle.

 

Julkaise syötteitä