Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jalkapallon MM-kisat

Jalkapallon MM-karsinnat onkin sitten jo taputeltu

Jalkapallon MM-kisakarsinnat alkoivat Suomen osalta mitä surullisimmissa merkeissä. Suomen lohkon etukäteen heikoin joukkue Kosovo vei Suomea kuin pässiä narussa suomalaisten pelaajien ollessa lähinnä pujottelukeppeinä kentällä. Vain onni pelasti Suomen tappiolta. Silmiinpistävää oli yksilöiden välinen taso- ja taitoero, joka oli 5-0 kosovolaisten hyväksi. Koska se oli helpoin vastustaja, niin voidaan katsoa, että nämäkin MM-karsinnat on jo nähty. Tulevissa otteluissa ei ole juurikaan helppoja otteluita tai voittoja luvassa. Suomi ei edelleenkään tule osallistumaan MM-kisoihin.

Tuhoaako Blatter FIFA:n?

Blatterin sanotaan nousseen FIFA:n puheenjohtajaksi lahjuksin. Eurooppalaiset eivät halunneet sveitsiläistä puheenjohtajaksi. Edeltäjä, Joao Havelange, osasi lahjuspelin myös. Mätä FIFA ei parane.

 

Kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat tulossa

Kaikkien aikojen kalleimpien Sotshin olympiakisojen jälkeen vuorossa kaikkien aikojen kalleimmat jalkapallon MM-kisat

Sotshin talviolympiakisat olivat  koko olympiahistorian tähän saakka kalleimmat olympiakisat.

Venäjälle on myönnetty järjestettäväksi vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat.

Halauskävely ja saksalainen kimppahali

Hädissään oleva ihminen oikoilee käsiään ja yrittää saada huomiota, auta, ota kiinni, tartu käteen. Ovatko eleet universaaleja, ymmärrämmekö toisiamme niiden kautta ilman sanoja? Eleissä on persoonallisuuseroja, Argentiinan huippujalkapallisti Messi ei itke niinkuin muut pelaajat, vaan reagoi jopa pohjoismaisella tyyneydellä, kun muut silmät kyynelissä hautaavat kasvonsa käsiinsä tai toverinsa olkapäähän.

Myyttinen mantra

Myyttinen mantra kertoo meille, että eurooppalaisilla jalkapallojoukkueilla ei ole sanan sijaa Etelä-Amerikan kisoissa. Tänään ei jää epäselväksi, että mantra on tuhottu. Saksa nujersi Brasilian, eikä tästä enempää, sillä siitä on kirjoitettu jo kaikki.

Brasilian nöyryytys on täydellinen, jos Argentiina voittaa tänään ja pronssiottelussa Hollanti päihittää Brasilian.

Tätähän ei tietysti kukaan halua. Me haluamme katsella hyvää jalkapalloa, eikä nöyryytys kuulu siihen.

Miksi jalkapalloilija filmaa?

Sosiaalisessa mediassa on esiintynyt näin jalkapallon MM-kisojen aikaan ihmettelyä kentällä tapahtuvasta filmaamisesta. Tämä antoi sysäyksen kirjoittaa aiheesta muutamasta näkökulmasta. Mitkä asiat siis motivoivat pelaajaa filmaamaan?

Jalkapallon MM- kisat toisesta näkökulmasta.

Näkökulmani on sellainen että olen tietoisesti päättänyt jättää kisat väliin. En siksi että vihaisin jalkapailoa, tai etten piittaisi siitä. Kyllä minuakin kiinnostaa jalkapalloakrobatia, taitavat pelaajat, suuret rahat, intohimot, pelitaktiikat, väitteet sopupeleistä ja kaikki mikä liittyy jalkapalloon. Olen vain valinnut että jätän väliin, jotta aikaa riittäisi muuhunkin.

Toki jalkapallolta ei voi kokonaan välttyäkään, kun jokapaikassa mediassa siitä puhutaan, otetaan kantaa, fanitetaan, ihmetellään tuloksia ja tehdään veikkauksia.

Lohtu Meksikon tappiosta

Tänään on tullut monta kertaa mieleen Mikko Kuustosen laulun kaktusviina. Olen koko päivän yrittänyt päästää eilisen Meksikon tappion yli. Olen koittanut jaksata, että se on vain jalkapalon elämää. Ellei nyt, ehkä sitten neljän vuoden päästä on sitten Meksikon vuoro jatkaa voittokulkuettaan.

Maalinälkäinen James Rodriguez

Kolumbia laittoi hampaattoman Uruguayn kotimatkalle 2-0. Kisojen maalikuninkuuden kärkeen noussut "Hames Rodrigeeth" tempaisi komean ylämummon ja jatkossa vielä viimeisteli lopputuloksen kahteen nollaan. Kympin arvoinen suoritus tältä Kolumbian kympiltä.

Chilen ja Uruguayn tiet nousivat valitettavasti pystyyn, on se hurjaa, kun nahkapallo kulkee kentän päästä toiseen. Toinen voittaa ja toinen häviää. Sitten on nämä luuserit ja maalikuninkaat samalla kentällä, voi sitä onnistumisen riemua toisten kustannuksella.

Fernández, Rodríguez, Suárez, Gutiérrez...

Nyt, kun Latinalaisen Amerikan maat ovat menestyneet Jalkapallon MM-kisoissa ja saman pelin aikana juontajat joutuvat toistamaan lukuisia kertoja pelaajien espanjankielisiä sukunimiä,  niin huomaan, että välillä ei mene nappiin.

Painomerkki osoittaa, että sanan ääntäminen ei noudata ääntämissääntöjä ja samalla kertoo meille, että sanapaino kohdistuu sille tavulle. Näin Fernández äännetään FerNANdez eikä FernanDEZ, kuten juontajilla ja selostajilla on tapana. Se kuulostaa samalla kuin espanjalainen selostaja sanoo RaikKONEN eikkä RAIkkonen.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä