Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Latin Grammy 2016

  • Latin Grammyn kotisivut.
    Latin Grammyn kotisivut.

Tämän vuoden Latin Grammyt jaettiin taas Las Vegasissa torstaina. Espanjankielisen maailman megatapahtuman tulokset voidaan tiivistää kuten espanjalainen El País, että se oli kolumbialaisten juhla.

Voin sataprosenttisella varmuudella sanoa, että odotetusti kolumbialaisten Shakiran ja Carlos Vivasin upea menevä laulu ”La Bicicleta” eli ”polkupyörä” on vuoden paras laulu. Myös vuoden uuden artistin palkinto meni kolumbialaiselle Manuel Medranolle.

Vuoden paras albumi meni meksikolaiselle Juan Gabrielille, joka yllättäen kuoli elokuussa. Juan Gabriel sai postuumisti myös parhaan pop albumin palkinnon. Vuoden paras artisti on yhdysvaltalainen Marc Anthony (oikealta nimeltään Marco Antonio Muñiz). Marc Anthony on New Yorkissa syntynyt näyttelijä, Grammy-palkittu muusikko ja lauluntekijä. Anthony on kaikkien aikojen eniten levyjä myynyt salsa-artisti.

Eilisessä gaalassa Marc Anthony esiintyi Jennifer Lópezin (JLo) kanssa. JLo on Marc Anthonyn entinen vaimo.

Tämän vuoden Latin Grammy -juhlan merkittävyyttä korosti se, että USA:ssa on uusi presidentti. Uudelle presidentille kulttuuri, jota edustavat 50 miljoonaa espanjaa äidinkielenään puhuvaa amerikkalaista, on sivuseikka halveksunnan kohde.

Eilisessä gaalassa Trumpista ei puhuttu suoraan. Olihan gaalan tarkoitus olla myönteinen, yhdistävä ja eteenpäin katsova. Musiikilla ei ole passia eikä rajoja.

Viime vuoden marraskuussa kirjoitin tähän blogiin muun muassa näin:

Latin Grammyja tai espanjaksi "Grammy Latinos" on jaettu joka vuosi vuodesta 1959 lähtien. Se on samanlainen musiikkipalkinto kuin se tunnetuin Grammy-palkinto, mutta Latin Grammy-palkinto on tarkoitettu iberoamerikkalaiselle musiikille. Sellaiselle, joka on tehty espanjan ja portugalin kielellä niin Iberian niemimaalla kuin Meksikosta Argentiinaan ulottuvalla alueella.

Tämän vuoden Latin Grammyt jaettiin Las Vegasissa vain pari päivää sitten. Kuten ensimmäisestä vuodesta lähtien, myös nyt megatapahtuma televisioitiin suorana. Palkittujen kappaleiden ja tekijöiden lista antaa viitettä siitä, millaista musiikkia kuunnellaan espanjan- ja portugalinkielisissä maissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat