Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Karkkilan musiikkikoulun piano

  • Kamukon kuoro.
    Kamukon kuoro.
  • Pianisti.
    Pianisti.
  • Viulisti.
    Viulisti.
  • Karkkilan musiikkikoulun piano

Sunnuntaina Karkkilan musiikkikoulun oppilaat soittivat ja lauloivat kevätmatineassa. Konserttiohjelma oli monipuolinen. Melkein jokainen musiikkikoululainen esiintyi. Karkkilan seudulla on taitavia soittajia, laulajia ja opettajia.

Karkkilan Musiikkikoulu on perustettu vuonna 1971 ja on alueensa ainoa taideoppilaitos. Lohjallakin saa musiikkiopetusta, mutta Ikkalasta Lohjalle on noin 42 km. Ikkalasta Karkkilaan on vain noin 9 km. Jo matkan pituuden takia musiikkiharrastuksen jatkaminen lohjalaisessa musiikkiopistossa ei ole lapsillemme mahdollista.

Lohjan kaupunki avustaa Karkkilan musiikkikoulua pienellä rahasummalla, joka toki on hyvin arvokas Karkkilan musiikkiopiston palvelun tarjoamisen ja pusulalaisten lasten harrastuksen kannalta. Lohjan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan asialistalla oli viime viikolla esitys yhteistyön jatkamisesta. En tiedä vielä kuinka kävi. Esitys oli, että sopimusta jatkettaisiin. Hyvä!

Karkkilan musiikkikoulun uusi rehtori, Mika Nikander, sai kiitosta kannatusyhdistykseltä musiikkikoulun toiminnan elvyttämisestä. Opisto on yksityinen ja saa myös Karkkilan kaupungilta ja valtiolta avustusta. Musiikkikoulu on ollut viime aikoina julkisuudessa paljon paitsi lohjalaisten sopimuksen takia myös siksi, että Karkkilan kaupunki haluaisi siirtää musiikkikoulun toimintaa toisiin tiloihin. Musiikkikoulun henkilökunta vastustaa siirtoa, koska uudet tilat eivät sovellu musiikkiopetukseen.

Nyt Karkkilan musiikkikoulu kerää rahaa uutta flyygeliä varten. Vanha flyygeli on jo tehnyt tehtävänsä. Lahjoituksia on saatu, mutta uusi hyvä flyygeli on kallis ja rahaa tarvittaisiin vielä. Jos haluat auttaa lapsia pianoharrastuksessa, voit ottaa yhteyttä suoraan Karkkilan musiikkikouluun.

Tästä pääset Karkkilan musiikkikoulun kotisivuille: Kamuko

 

Kiinnostuneille, tässä espanjaksi kerron laajasta ja laadukasta suomalaisesta musiikkiopetuksesta: Enseñanza de música en Finlandia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Unkarilainen pianisti Gergely Bogányi oli harvinainen ilmestys Suomessa jo 16 vuotiaana.
Olin silloin erään aikakauslehden palveluksessa, kun kuulin muusikko Erkki Liikaselta tästä ihmelapsesta, jolla ei ollut edes varaa hallitsemaansa soittimeen.
Kutsuimme hänet perheineen erääseen musiikkiliikkeeseen Helsingissä tutustumaan flyygeliin, jonka halusimme lahjoittaa hänelle.

Oli käsittämätöntä, että "karvalakkipäinen" isä istui toisen soittimen ääreen ja he yhdessä soittivat mm. unkarilaisen tanssin ja muita klassikoita virtuoosimaisesti. Olimme täysin shokeerattuina koko perheen musikaalisuudesta.
No, flyygeli vietiin heille ja nostettiin parvekkeen kautta sisään.

Sittemmin olemme kuulleet perheen musiikillisesta menestyksestä valtavasti hyviä uutisia.

Käyttäjän amgs kuva

Luin Gergely Bogányista. Aika hieno saavutus ja hieno teko teiltä. Moni lahjakas ihminen tarvitsee vain mahdollisuuksia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Aikanaan Suomessa uskottiin, että muualla kuin Suomessa kukoistaa musikaalisuus ja osataan vaikkapa laulaa. Italiasta tänne tuli laulajia 1960-luvulla. Italiaan liittyi uskomus, että jokainen italialainen osaa laulaa.
Sittemmin, kun täällä on panostettu musiikinopetukseen ja -opistoja ja -kouluja on perustettu, niin useat suomalaiset ovat osoittautuneet niin loistaviksi, että ovat niittäneet melkoista maailmanmainetta musiikin saralla.

Minulla oli ilo kuulla tämän viikon tiistaina Ritarihuoneella baritoni Kristian Lindroosia, sekä nousevaa tähteä Anna Collania. Hän soitti pianoa ja hänet palkittiin nuorena kykynä Marita Viitasalo stipendillä.

Musiikilla ja musiikin opetuksella on suuri merkitys. Onnea tuolle musiikkiopistolle ja toivottavasti flyygelirahat saadaan pian kasaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Yle Teemalla oli se ihana sarja: KLassinen Suomi! siinä arvostettiin tuota just pientä työtä, onnea hommaan ja sulla on uus hieno kuva!

Käyttäjän amgs kuva

Irja ja Hilkka, se on niin ihana nähdä ja kuulla kuinka lapset antautuvat musiikin vietäviksi. kerran yksi tunnettu suomalainen musiikko sanoi, että jos nuoret soittaisivat nykyistä enemmän, he vältyisivät monilta ongelmilta. Toivottavasti niin. Musiikki antaa paljon myös koko perheelle, se rentouttaa ja tuo iloa, toivoa.

Tämän blogin suosituimmat