Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Joulumuisto lapsuudesta/ Recuerdos de la infancia

  • Joulukoriste. /Adorno de Navidad.
    Joulukoriste. /Adorno de Navidad.
  • Lapsuudessani ei ollut piparkakkuja vaan "gofios" ja maapähkinöitä. / En mi infancia, para Navidad comíamos gofios y cacahuates, cacahuates o maní.
    Lapsuudessani ei ollut piparkakkuja vaan "gofios" ja maapähkinöitä. / En mi infancia, para Navidad comíamos gofios y cacahuates, cacahuates o maní.
  • Enkeli tulossa.
    Enkeli tulossa.

Nyt on se aika, kun kouluissa lapset esittävät erilaisia näytelmiä joulujuhlissa. Tunnetuin näytelmä on Tiernapojat, mutta on muitakin. Esimerkiksi nyt meidän talossa asuu yksi paimen ja jopa joulupukki itse. Muistatko mikä hahmo olit joulujuhlissa? Jokainen varmasti muistaa aikuisenakin, millaisia osia on esittänyt joulujuhlissa.

Kun olin pieni, Achuapassa järjestettiin joskus vaelluksia, siis "posadoja”. (la posada = majapaikka) ”Posadas” on kuin koko kylän teatteriesitys, jossa Maria ja Joosef etsivät majapaikan. Ihmiset laulavat kunnes heidät otetaan vastaan, päästetään sisään, ja kaikki rukoilevat ja juhlivat. En pääsyt koskaan jouluaiheisiin näytelmiin.

Ainut teatteriosa, johon muistaakseni olen osallistunut, on vyötiäinen. Se oli koulun päättäjäisjuhlassa, Achuapan ala-asteella. Esitys oli eläimistä ja itse olisin tahtonut olla pupu tai orava. Opettaja ei suostunut vaihtoon, kaikista pyynnöistä huolimatta. Aina se ei mene kuten lapsi haluaisi. Kesti kauan ennen kuin pystyin hyväksymään sen, että vyötiäinenkin on söpö eläin. :D

 

Recuerdos de Navidad de la infancia

Esta es la época en la que se organizan fiestas de Navidad en las escuelas y los niños protagonizan obras de teatro. La obra de Navidad más conocida en Finlandia es la de los Tres Reyes Magos (en finlandés “Tiernapojat”) Otra obra popular es la de la historia del nacimiento de Jesucristo. Esta semana es la fiesta de Navidad en la escuela de mis hijos y ahora vivo en casa con un pastor y con Papá Noel.  ¿Recuerdas, querido lector, las protagonizaciones que hiciste en tu infancia? Seguramente que ahora con cariño recordamos nuestras actuaciones en la escuela y nuestros hijos recordará las de ellos.

Cuando yo era pequeña, en Achuapa y durante algunos diciembres organizaban posadas y pastorales. Las posadas es como una obra de teatro de todo el pueblo y la gente va cantando de casa en casa hasta que María y José reciben la bienvenida y toda la gente entra a la posada a cantar y festejar. Las posadas de México son las más conocidas. No recuerdo haber participado en obras de teatro de Navidad.

La única protagonización que recuerdo es la de un armadillo. Era en un acto de clausura del año escolar en la primaria y la obra de teatro era sobre los animales. Yo quería ser un conejo o una ardilla, pero el maestro no aceptó el cambio a pesar de los ruegos. No siempre sucede a como uno quiere. Pasó mucho tiempo para que yo pudiera comprender que también el armadillo es un animal bonito.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minäkin olin kansakoulun joulunäytelmässä. Olin enkeli ja minulla oli muutama vuorosanakin. Enkeleitä ilmestyi kokonainen joukko Marialle ja Josefille ja Jeesuslapselle. Jännitti hirveästi.

Käyttäjän amgs kuva

Aika hieno muisto. Oliko sinulla siipiä? Lisäsin yhden kuvan enkelin varusteista. Eilen joulujuhlassa oli sellaisia. Ikkalan koulussa on monenlaisia lahjakkuuksia.

Tämän blogin suosituimmat