Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Hyvälle ystävälle!

  • Karkkilan kahvila Puustinnassa tehdään tämä herkku.
    Karkkilan kahvila Puustinnassa tehdään tämä herkku.

Moni suomalainen ei vietä ystävänpäivää, koska se on muka amerikkalaisten hömpötystä. Totta se on, että englanninkielisissä maissa ystävänpäivä on tärkeä juhla. Mutta se on myös erittäin tärkeä juhla monissa espanjankielisissä maissa.

Kun katsoo juhlan historiaa, ei pidä paikkansa että se olisi vain markkinakeino saada ihmisiä ostamaan päivän kunniaksi valmistettuja tuotteita. Italialaiset tietävät, että juhla on kuitenkin hyvin vanha. “Pyhä Valentinus on laajalti tunnettu 200-luvulla elänyt roomalainen pyhimys. Hän koki marttyyrikuoleman vuoden 269 paikkeilla.” Hänet mestattiin keisarin Claudius II: n aikana, koska hän siunasi roomalaisia sotilaita avioliittoon, vaikka se oli silloin kielletty. Keisari oli sitä mieltä, että sotilasura ja avioliitto eivät sopineet yhteen.

Pyhän Valentinuksen kunniaksi katolinen kirkko nimesi 14.2 hänen kunniakseen, kuten nykyisinkin on. Vuoteen 1969 se oli liturgisessa kalenterissa, kunnes se poistetiin.

14.2. on monessa maassa rakastavaisten ja ystävien juhla. Kavereiden kesken järjestetään kutsuja, seurustelukumppanille tai puolisolle annetaan kukkia, lahjoja, kortteja, ym.

Minusta ystävänpäivän tärkein merkitys on osoittaa ystäville, että hyväksyt ja ymmärrät heitä sellaisina kuin he ovat. Siihen ei tarvita mitään tuotteita. Paras lahja olisi saada edes yksi hyvä kaveri ja olla yhteydessä edes siihen yhteen kaveriin. Liian moni on yksin.

Ystäviä kaikille ja ystävänpäivänä ei ole pakko osta mitään tai edes juhlia, jos ei tahdo! -:)

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä linkki: Descubriendo Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minulle ystävänpäivä on ollut varmaankin jo kymmeniä vuosia kiva päivä lähettää tervehdyksiä ystävilleni, joko sähköpostilla tai ylimakeilla ja hassuilla postikorteilla. Varsinaisia lahjoja en ole antanut, mutta tänään ostin kyllä miehelleni ja itselleni kimpun punaisia ruusuja juhlistamaan ystäväpäivää illan ratoksi.
En jätä mitään hauskoja päiviä väliin, josta vielä pääsee näinkin vähällä ja kuitenkin voi tuottaa pienenkin ilonvälähdyksen edes hetkeksi ystävilleen.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kaikenlaiset merkkipäivät on minulle hankalia. Lasteni synttärit muistan, kun vuoden vaihtuessa pistän kalenteriin etukäteen. Muu onkin jo paljon haasteellisempaa.

Käyttäjän amgs kuva

Minulla on nyt kädessä sellainen kirja, jonka nimi on Viikinkien viisaus ja kirjassa sanotaan ystävyydestä näin:
" Ole ystävälle aina ylin ystävä, myös hänen ystävälleen. Vaan vihamiehelleen ei kenenkään sovi olla suosiollinen. " tuo viimeinen lause pistää miettimään kovasti. Ei minulla ole vihamiehiä, mutta se ei posta sitä, että jollekulle olisin vihamies vai pitäisikö sanoa vihanainen. Kun mietin tuota tulen surulliseksi. Maailmassa ei pitäisi olla vihaa.

Hyvää viikonloppua teille!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos samoin sinulle Ana Maria. En itsekään muista että olisin koskaan tuntenut vihaa ketään ihmistä kohtaan tai en edes sitä, että itselläni olisi ollut vihamiehiä. Ajatuskin on kummallinen. Nähtävästi meillä molemmilla on käynyt hyvä tuuri ihmissuhteissamme.

Käyttäjän amgs kuva

Juu. Kirjaa mainostetaan 1000 vuotta vanhana! Ehkä se selittää Viikinkien vihää. -:)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Viha voi olla voima jolla jaksaa taistella vääryyttä vastaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kävin toissapäivänä keskustassa ja eilen lähikaupassa ja ystävänpäivän makeisia ja kukkaasetelmia ja krääsä oli ylenpalttisesti, joten ilmeisesti täälläkin vietetään tätä päivää.
Itse sain ihan postiluukusta kaksi korttia. Söpö kissanpentu entiseltä kämppäkaverilta ja ystävättäreni oli löytänyt hauskan Inga Löökin kortin jossa kaksi mummoihmistä on kiivennyt korkealle vanhaan tammeen juomaan punaviiniä. Ne nauravat mummot oli ihan meidän näköisiäkin!
Hyvää ystävänpäivän iltaa sinullekin Ana!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ystävien merkitys on isompi kuin osaa edes ajatella. Tai sitten vasta osaisi ajatella kun ne ystävät menettää.

En osaa espanjaa, vaikka toki haluaisin. Ryhmääni tosin tulee kielen taituri :)

Tämän blogin suosituimmat