Tribuutti Kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen.

Nicaragua edistyy, kiitos myös paaville!

 • Hyväkuntoinen tie Leónista Poneloya -uimarabtaan.
  Hyväkuntoinen tie Leónista Poneloya -uimarabtaan.
 • Yksi lukuisista Leónin kirkoista
  Yksi lukuisista Leónin kirkoista
 • Tamarindo (Tamarindus indica)
  Tamarindo (Tamarindus indica)
 • Achuapan joki. Se vasta seikkailu onkin! <3
  Achuapan joki. Se vasta seikkailu onkin! <3
 • Valokuva on Nicaragua Onlinesta! "Costa Esmeralda", tyynimeren rannalla.
  Valokuva on Nicaragua Onlinesta! "Costa Esmeralda", tyynimeren rannalla.

Latinalainen Amerikka on kokenut viime vuosina ja kokee uutta nousua. Tai oikeastaan paikoittain vihdoin nousee taloudellisesti.

Isojen maiden taloudellisen nousun imusta johtuen tai ei, myös pienemmät ja köyhimmät maat kokevat taloudellisia muutoksia myönteisempää suuntaan. Yksi hyvä esimerkki tästä on Nicaragua.

Jos laitamme Nicaraguan kurjan poliittisen tilanteen sivuun, (kurjuus on subjektiivinen käsite) niin viime aikoina on saatu hyviä uutisia. Jonkun aikaa sitten amerikkalainen sanomalehti New York Times sijoitti Nicaraguan mielenkiintoisimpien matkailumaiden listan kolmanteen. Viime viikolla suomalainen lehti Mondo oli sitä mieltä, että Nicaragua on tämän vuoden maailman paras seikkailumatkakohde. Tuon moni suomalainen on tiennyt jo kauan. Mondon valinnasta on uutisoitu myös Nicaraguassa.

Nicaragua on nykyisin myös eläkeläisten paratisi. Moni yhdysvaltalainen eläkeläinen asuu Nicaraguassa.

Nyt Nicaraguaan haluaville on myös olemassa suomalaisen omistama matkailutoimisto, joka myy valmiita matkailupaketteja Keski-Amerikkaan ja myös Nicaraguaan. Matkailusta kiinnostuneille tiedoksi, että matkamessut ovat tulevan viikonloppuna 16.1. - 19.1.2014.

Tänään tuli julkisuuteen tieto, että Vatikaanin johtaja Paavi Franciscus on valinnut Nicaraguan arkkipiispan kardinaaliksi. Leopoldo Brenes on siis kolmas kardinaali Keski-Amerikasta ja toinen nicaragualainen kautta historian.

Brenes on tunnettu suorista sanoistaan Daniel Ortegan hallintoa vastaan. Vahvan persoonan valinta on ehdottomasti osuva päätös. Nicaraguassa tarvitaan vahvoja vaihtoehtoisia ääniä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat